Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, AK Parti Grubu'nun verdiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un da imzaladığı önerge ile 15 Temmuz'dan beri demokrasi nöbetinin tutulduğu Balıkesir Valiliği'nin önündeki alan, “Milli İrade Meydanı” olarak tescillendi. Önerge Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliği ile kabul edildi. Başkan Uğur, meydanın isim tabelasının bir an önce hazırlanıp isimlendirilmesi için talimat verdi.
DEMOKRASİ NÖBETLERİNİN TUTULDUĞU
VALİLİK ÖNÜ MİLLİ İRADE MEYDANI OLDU

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde en dikkat çekici madde 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin hemen ardından milli irade duruşu için sokağa çıkan vatandaşların ilk olarak toplanmaya başladığı Balıkesir Valiliği önüne isim verilmesi oldu. Milli irade ve demokrasinin önemi için AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan “Milli İrade Meydanı” ismi için imza kampanyası kısa sürede büyük ilgi görerek 10 bin imzaya ulaştı. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve binlerce vatandaşın da imzalarıyla destek verdiği kampanyada toplanan 10 bin imzalı dilekçe Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin ile AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un imzasını taşıyan önerge meclis gündemine alınarak oylamaya sunuldu. 12. günün geride kaldığı demokrasi nöbetinin aralıksız olarak devam ettiği Valilik önü, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin oy birliği ile aldığı karar neticesinde, “Milli İrade Meydanı” oldu.

AK Parti Grubu adına söz alıp meclisi bilgilendiren Av. Mehmet Birol Şahin, “12 gündür vatan millet nöbetini devam ediyor. Türkiye ve Balıkesir adına bu olay çok önemli; Milli irade ve demokrasinin önemi açısından AK Parti Grubu olarak toplanılan alanın isminin değişmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızın da imzalarını teslim ettik. Bugünlerin gelecek nesillere aktarılması için de bunun yararlı olacağına inanıyoruz” diyerek meclise teşekkür etti. 
Editör: Haber Merkezi