BALIKESİR'in ünlü müteahhitlerin Yaşar Özmen, FETÖ davasından aklandı. Darbe sonrasındaki operasyonlardan birinde göz altına alınarak 4 ay 9 gün cezaevinde tutuklu kalan  Özmen, suçsuz bulunarak beraat etti. Özmen'in dosyası İstinaf Mahkemesinden de aynı kararın onaylanmasıyla kapandı.

SADE BİR VATANDAŞIM

FETÖ mağduru Balıkesirspor eski yöneticisi işadamı, Balıkesir Yeni Söz gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

"Alın terimi yine bu kutsal topraklara dökeceğim" ifadesini kullanan Yaşan Özmen, beraat kararı sonrası duygularını Yeni Söz muhabiriyle şöyle paylaştı: 

Yıllardan beri Balıkesir’de inşaat alanında faaliyet gösteren mütevazı bir iş insanıyım. İş hayatımda alın terini ve kul hakkını önde tutmuş, yasalara ve kurallara azami saygı ve özen göstermiş sade bir vatandaşım. 

17/25'DE İLGİMİ KESTİM
KENDİ İSTEĞİYLE İFADEYE GİTTİM

İş hayatımda ve sosyal çevremde, güvenilir ve dürüst bir karaktere sahip olduğum bilinir ve bu tutumumdan dolayı gurur duyarım.

Ne var ki, geçmiş yıllarda ülkemizde görülen sosyal dalgalanmalar nedeniyle, çoğu sade vatandaş gibi ben de bir arkadaşın ilgi duyduğum sohbete katıldım.

Ancak onlarla düşünce uyuşmazlığım olduğunu gördüm ve 17/25 Aralık 2013 tarihinden itibaren tamamen ilgimi kestim. 
Hatta bu konuda kendi istediğimle ifade vermeye gittim. 

Buna rağmen, “Anılan örgüt toplantılarına katıldığım” gerekçesiyle 2016 yılının 7.ayında tutuklanarak 4 ay 9 gün tutuklu kaldım. Yerel mahkemede beraat ettim. İstinaf Mahkemesi’nde de 07.07.2020 tarihinde dava beraatımla sonuçlandı.

DEVLETİME KÜSKÜN
veya KIRGIN DEĞİLİM

Tutuklandığım 2016 yılından bu yana 4 yıldan beri iş alanım olan taahhüt işlerini yürütemez duruma geldim. 

Çünkü bankalar teminatlarımı ve bütün kredilerimi sonlandırdı. Bu nedenle çok zararlarım oldu. Bütün bunlara rağmen, vatan sevgim ve devletimin bekası benim için en değerli unsur olduğunun bilincindeyim. Kayıplarım nedeniyle asla devletime ve hiç kimseye küskün ya da kırgın değilim. Alın terimi yine bu kutsal topraklara dökeceğime inanıyorum. Devletime daha çok vergi vermenin hazzını yaşayacağımı umut ediyorum."

Editör: Haber Merkezi