BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Antalya Valiliği’ne atanan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın onuruna veda yemeği verdi.

Edremit yolu üzerindeki bir köftecideki veda yemeğine eşi Mehtap Yılmaz'le birlikte ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’de başarıyla görev yaptığına dikkat çektiği Vali Yazıcı’yı Antalya’da yalnız bırakmayacaklarını, zaman zaman ziyaret edeceklerini ve Balıkesir’i unutturmayacaklarını söyledi.

Yemekte milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe kaymakamları da sırayla Vali Yazıcı’yla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 

Balıkesir'in 20 ilçesinden ve hemen her kesimin temsil edildiği veda yemeğinde Balıkesir’e son kez mesaj veren Vali Yazıcı, Balıkesir’de çok şey öğrendiğini, kendisini Balıkesirli olarak gördüğünü söyledi.

Yazıcı, duygularını şöyle dile getirdi:

ATANMIŞ GİBİ DEĞİ,
ADANMIŞ GİBİ ÇALIŞTIM

“Büyükşehir Belediyemizin  düzenlediği veda yemeğine katıldığınız için teşekkür ederim.

Zor bir dört yıl, dile kolay, güzel geçen bir dört yıl. Kendimizi Balıkesirli hissettiren bir dört yıl. 14 Haziran 2016’da göreve başladım. Hatırlamak istemediğim 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Demokrasiye, cumhuriyete nasıl sahip çıktığınızı gördüm. Oradan aldığım güçle dimdik o hainlerin karşısında bu şehri temsilen durmaya gayret ettim.

Devamında şehrimiz için ilk geldiğimde kesinlikle çok önemsediğim, bir köylü çocuğu olarak içimde yara olarak duran, ısrarla çok sık ifade ettiğim, atanmış değil adanmış gibi çalışmak. Bu toplum, bu ülkenin güzel insanları her şeyin en güzeline layık.

BEN BALIKESİRLİYİM

Beraber çalıştığımız idareci arkadaşlarıma çok sık ifade ettim, biz maiyetimizdekilerin amiriyiz, asla halkın amiri değiliz, millete amirlik yapmayın. Bu düsturla yola çzıktık. Güzel bir yolculuk oldu, mutluyum, memnunum, kendimi de Balıkesirli olarak görüyorum.

Ben Balıkesirliyim. Niçin Balıkesirliyim; bu şehirde Ayvalık’tan Dursunbey’e, Savaştepe’den Marmara’ya 21 bin çocukla bizzat görüştüm. Bire bir sohbet ettim. 13 bin öğretmenle sohbet ettim.

Ben tüm ilçelerimde ana caddelerdeki esnafları ziyaret ettim, onlarla hasbıhal ettim. O yüzden Balıkesirliyim.

BALIKESİR’DE GİTMEDİĞİM,
DOKUNMADIĞIM YER KALMADI

Dokunmadığım yer kalmadı. Ben Balıkesirli’nin her çeşidiyle, fakiriyle zenginiyle eğitimlisiyle eğitimsiziyle hepsiyle beraber oldum. Balıkesirli ile tanıştıkça daha çok isteyerek yaptım. Bu şehrin insanları, siz insan gibi davrandığınızda size gerçekten itibar ediyor.

BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ ASLA BOZMAYIN

Ben odalarla, esnaf teşkilatlarıyla  birlikte olmaya çalıştım, yemeklerini yedim, haklarını helal etsinler.

Bu şehre kendimi Balıkesirli olarak kabul ettirrerek gittiğime inanmak istiyorum. Her şey için teşekkür ediyorum.

Beraber çalıştığım kaymakamlar, başkanlar, sivil toplum kuruluşları ve tüm Balıkesirliler, her şeyin güzelini hak ediyor.

Bu şehirde birlik ve beraberlik var. Her türlü siyasi düşüncesiyle, toplumu temsil eden sivil veya resmi kurumlarıyla bir güzel birliktelik oluşmuş.

Bu birlik beraberliği bozmayın. Antalya’ya gidiyorum, buruk bir sevinçle gidiyorum, ödül olarak adlandırıldı. Türkiye’nin turizm başkentine gidiyorum.

Burada öğrendiklerimle Antalya’da hizmet edeceğim. Orada da hizmetlerimize devam edeceğiz.

Buradaki herkese, burada olmayanlara, hakkım varsa helal ediyorum, lütfen sizler de hakkınızı helal edin.”

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı’ya Balıkesir hatırası olarak çeşitli hediyeler verildi. Yazıcı, yemeğe katılanlarla tek tek vedalaştı.

Editör: Haber Merkezi