Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs'ta 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.
29 Mayıs'ta cuma namazıyla birlikte, valilik ve müftülüklerce şartları uygun olarak belirlenen camilerin de ibadete açılacağını söyleyen Erdoğan, bir süre sadece öğle namazı kılınacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları:

Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Artık son haftasına girdiğimiz Ramazan-ı Şerif’in en büyük müjdelerinden olan ve yarın idrak edeceğimiz Leyle-i Kadrinizi tebrik ediyorum.

23-24-25-26 MAYIS’TA

SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

1 haftalık dönemde bazı illerimizdeki küçük sıkıntılar dışında uygulamanın sorunsuz yürüdüğünü görüyoruz. Bir önceki hafta şehirler arası giriş çıkış yasağını kaldırdığımız 7 ilimize, geçtiğimiz hafta 9 ilimizi ilave etmiştik. Halen 15 ilimizde cumartesi gününden beri devam eden ve yarın gece sona erecek olan sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.

MASKE KULLANMAYI

ALIŞKANLIK HALİNE GETİRECEĞİZ

 Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sokakta, iş yerinde, toplu taşıma alanında, sosyal hayatın her alanında insanlarla aramızda en az 1,5-2 metre mesafe bırakacağız, ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Maske, mesafe ve temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelecektir.

SEYAHAT KISITLAMASINA DEVAM

15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.

CEZAEVİ GÖRÜŞ

Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz. 60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.

ŞARTLARI UYGUN OLAN

CAMİLER İBADETE AÇILIYOR

29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

EĞİTİM DÖNEMİ SONA ERDİ

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.

Editör: Haber Merkezi