İstanbul- İzmir yolunun gitmesi ile kaderine terkedilen Sındırgı dışa göç veren bir ilçe haline geldi.
Sındırgı’nın kaderi 2004 yılında Ekrem Yavaş’ın belediye başkanı olmasıyla değişti.
Başkan Yavaş, göçü engellemek için alternatifler aramaya başladı. Sındırgı’nın geleceğinin turizmde olduğunu farkeden Başkan Yavaş, 2006 yılında Sındırgı’yı Termal Turizm Merkezi ilan ettirdi.

Termal Turizm Merkezi Sındırgı’ya yatırımlar arkası arkasıya gelmeye başladı.
Termal turizmde hızla ilerleyen Sındırgı’da bir ilke imza atan Başkan Yavaş, 24 km mesafedeki sıcak suyu ilçeye getirdi.
Sındırgı’ya gelen misafirlerin daha fazla kalması için çare arayan Başkan Yavaş, termal turizmin yanı sıra alternatif turizm imkanlarını hayata geçirmek için harekete geçti.
İlçede doğa yürüyüşü ,bisiklet ,yamaç paraşütü,av,su sporları gibi turizmin deniz ,kum, güneş dışında da olabileceği ortamlar oluşturulmaya çalışılacağı belirtildi.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR, ULAŞIM SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜLÜYOR
SINDIRGI-Akhisar yolunun ihalesi 27 Ocak 2016 da yapılıyor.
Balıkesir yolundan sonra ilçemizin Akhisar'a bağlantısını yapacak yol ihalesi 27 Ocak 2016 tarihinde saat :10:00 İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünde yapılacak.
Başkan Yavaş, ihaleyle ilgili şu bilgiyi verdi:
"800 iş gün süreli 13 metre genişliğinde tırmanma şeritli olan yol yapım işinin tamamının ihalesi yapılacak. Çevre yolu ile birleşecek yol İzmir'e kolay ulaşılması yanında ilçemizde üretilen ürünlerin İzmir pazarlarına ve bölge pazarına kolay ulaşmasını sağlayacak.
Proje aşamasından yapım aşamasına kadar olan süreçte destek olan Ulastirma Bakanımız sayın Binali Yıldırım'a , karayolları 2. Bölge müdürü Abdulkadir Uraloğlu' na, Balıkesir milletvekillerimize, İzmir milletvekili hemşehrimiz Hamza Dağ'a, Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanımız A. Edip UĞUR'a , hükümetimize, AK Parti eski ilçe başkanlarımıza ,emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.
Sındırgı için durmadan yorulmadan çalışıyoruz. Birlikte çalışıyor, birlikte başarıyor, söz verdik gerçekleştiriyoruz..."
Editör: Haber Merkezi