BİGADİÇ Belediye Başkanı İsmail Avcu, şehitlerin unutulmaması, Bigadiç'in evlatlarına manevi miraslarının nesilden nesile aktarılması için yapılan 64 anıtı tamamlayarak yerleşim birimlerine şehitlik anıtlarını diktirdi.

Başkan Avcu, İki buçuk yıl süren uzun soluklu bir çalışmaya imza atarak, Çanakkale savaşlarına bölgeden katılan ve 'Gidip de Dönemeyenler' olarak anılan 320 kahraman şehidin isimlerini tek tek belirleyerek, soy kütüğüne uygun bir şekilde ait oldukları 64 mahalleye şehitlik anıtı yaptırdıklarını belirtti.

Bigadiç Başkan İsmail Avcu, ''Benim için ayrı bir önemi var, Kurtuluş savaşında Şahadete eren vatan evlatlarını, atalarımızı yad etmek, onları her zaman anmak için bu anıtları inşa ettik. Ruhları şad olsun." dediği proje, Halk Eğitim Müdürlüğü, uzman bir tarihçi ile Belediyeden bir görevlinin oluşturduğu ekip tarafından uzun süren bir titizlikle yürütüldü. Çalışma sonucunda belirlenen 18-45 yaş aralığında ki 'Gidip te Dönemeyen' kahramanların isimleri, soy kütüğü ile birlikte tek tek belirlenerek ait oldukları yerleşim birimlerinde meydanda hazırlanan özel şehitlik anıtına yazıldı.

Dört Eylül Ortaokulu Müdürü Hasan Şayık'ın proje koordinatörü olarak görev aldığı çalışmada Muhtarlık İşleri Müdürü İbrahim Özkula ile birlikte 2 yılda Bigadiç'in tüm mahalleleri gezilerek 1000'ne yakın sözlü mülakat yapılarak gerçekleştirilen Proje, Bigadiç halkı tarafından takdir ile karşılanmakla birlikte bazı vatandaşlar “bu anıtlar bizim asıl gururumuz” şeklinde konuşarak memnuniyetlerini dile getiriyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçen hafta geldiği Balıkesir programı kapsamında ziyaret ettiği Bigadiç'te  bilgi sahibi olduğu "dip de dönemeyenler" projesinden etkilendi, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu'yu tebrik etti. 

> Emrah ÇAKMAK | Bigadiç

Editör: Haber Merkezi