Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ortak yürütülen çalışmaları incelemek üzere Ayvalık’a gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti. Başkan Ergin, “Özellikle üstyapı konusunda kendisinin söylediği gibi yapılacak çok işler var. Başkan Yücel Yılmaz Ayvalık’a gönül rahatlığıyla doğru işlerin yapılmasını destekliyor. Bugüne kadar da ‘Ayvalık bizim misafir odamızdır’ diyerek ilçemize ayrı bir önem göstermesi takdire şayandır” dedi.


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ayvalık Belediyesi tarafından ortaklaşa hayata geçirilmesi planlanan projeler için düğmeye basıldı. Öncelikle kent merkezinde yürütülecek olan çalışmalar Küçükköy, Sarımsaklı ve Altınova mahallelerinde devam edecek.

Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve çalışma arkadaşlarını bilgilendiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bu yıl turizm sezonuna daha farklı bir Ayvalık olarak girmek istiyoruz.

Zaten Koronavirüs salgınından tüm ülkemiz etkilendiği gibi bu pandemiden Ayvalık da olumsuz olarak nasibini aldı. Fakat sokakların sakin olması bizim bu işlerde hızlanmamızı sağladı. Şu anda yapmış olduğumuz çalışmaların hem Ayvalık turizmine katkı sağlamış olacağını hem de esnafımızın bir nebze olsun yüzünü güldüreceğine inanıyoruz. Seçimden önce de söylediğimiz bir şeyin hala arkasındayız ve bunun için çalışıyoruz, daha yaşanabilir bir Ayvalık mümkün” dedi.

Temmuz ayına hazır olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık’ı sezona hazırlarken, yılların yorgunluğunu taşıyan cadde ve sokakları yenilemeyi Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. BASKİ ile beraber hep altyapı hem de üstyapı çalışmalarını sezon açılmadan ivedilikle tamamlamayı planladıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Elimizden geldiğince hızlı hareket ederek beraberce bu işi çözeceğiz. İnşallah Ayvalık’ımıza Temmuz ayı içerisinde yurt genelinden misafirlerimiz gelmeye başladıkları zaman daha dayanıklı, daha bakımlı ve güzel Ayvalık görsünler istiyoruz. Bunun için de beraber çalışıyoruz” diye konuştu.

Ayvalık Belediyesi çalışıyor,
biz de destek olacağız”

Ayvalık’ta yürütülen çalışmaları tüm yetkili birim amirleri ile birlikte inceleyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti: “Ayvalık Belediye Başkanımız Mesut Ergin’e ‘Biz hazırız, hayal et; yaşama geçirme bölümünü beraber yapalım” demiştik. Şimdi bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Tabi Ayvalık için bu konuları konuştukça, şehrin taleplerini dinledikçe farklı bir bütçe ortaya çıkacak. Bu konuda bizim herhangi bir sınırlamamız yok. Biz Ayvalık’ta her yere dokunmayı hedefliyoruz. Küçükköy’den Cunda ve Altınova’ya kadar tüm birimlerimiz ne gerekiyorsa her türlü çalışmayı yapacaklar. Ayvalık Belediyesi çalıştıkça biz destek olmaya hazırız.”

O iddialara da cevap verdi

Başkan Yılmaz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesinde il genelindeki yirmi ilçe arasında en az ödeneğin Ayvalık’a ayrıldığına ait iddialarını da yanıtladı. Başkan Yılmaz, “İddialar doğru değil, yapılan çalışmalar ortada. Ayvalık’a köprüsünden tutun, altyapı hizmetlerine varıncaya kadar yaptığımız yatırımlar belli. Şu anda üstyapıyı da Ayvalık belediye başkanımızla birlikte tamamlayacağız ” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi