ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bazı zişaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir'dei programına Ayvalık'tan başladı.  

Karaismailoğlu burada, 21 Mayıs'taki fırtınada hasar gören teknelerin sahipleriyle bir araya gelerek sorunlarını dileyen ve yapılacak balıkçı barınakları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ayvalık'taki temaslarının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İvrindi'ye geldi. 

Belediye Başkanı Yusuf Cengiz'in karşıladığı Bakan Karaismailoğlu'na, İvrindi-Bergama arasındaki 33 kilometrelik yol hakkında bilgilendirme yapıldı.

Başkan Cengiz, İlçenin en büyük sorunlarından biri olan İvrindi-Korucu-Bergama yolunun hızlandırılması için gerekli desteğin sağlanması konusunda Bakandan destek istedi.

Toplamda  33 km’lik yolda devam eden çalışmalarla ilgili dosyayı Bakana takdim etti.

BAKAN SÖZ VERDİ

Yolun son durumu hakkında verilen bilgi sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şöyle konuştu: 


 

"Edremit-Balıkesir yolundaki  İvrindi kavşağını ve arkasındaki 4.3 kilometrelik bölünmüş yolu tamamen hizmete alacağız. 

Projenin geri kalan kısmını da en hızlı şekilde tamamlamak için görüşmelerimizi yapıyoruz. Projenin geri kalan kısmının en yakın sürede tamamlanması için bugün görüşme gerçekleştirip, gerekli talimatları vereceğiz. 

Artık bundan sonra yol bizim takibimizde ve kontrolümüzde olacak. 

Önümüzdeki süreçte bölgede yaşayan vatandaşlarımız güzergahtaki yol çalışmasında gerekli hızlanmayı görecek ve hissedeceklerdir. 
 

Buranın açılışına müsait olursak gelmeye çalışacağız. Trafik kazası riskini de ortadan kaldırarak, bölünmüş yol olarak uzun yıllar hizmet edecek." 

CUMA NAMAZINI PAŞA'DA KILDI


Bakan Karaismailoğlu, Cuma namazını tarihi Zağnos Paşa Camisinde kıldıktan sonra çarşı esnafını selamladı. Buradan Balıkesir Valiliğine yürüyerek gitti. 

AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın  eşlik ettiği Karaismailoğlu, Vali Hasan Şıldak'ı ziyaret ederek bir süre görüştü.

Editör: Haber Merkezi