TÜRKİYE'NİN EN KALİTELİ SÜTÜ BU ŞEHİRDE
Bigadiç ilçesinde bu yıl 5.'si düzenlenen Bigadiç Et ve Süt Festivali sona erdi.


3 gün süren festivalin finalinde mehteran ve halk oyunları gösterileri eşliğinde en güzel kuzu en güzel koç ve en güzel buzağı ile en güzel sütlü ve et yemekleri seçildi.


Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, festivale katılımın her yıl artarak devam ettiğini belirterek, Bigadiç'i bütün dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.


TÜRKİYE'Yİ DOYURAN İL
Festivalin son gün etkinliğine katılarak, Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta Türkiye'yi doyuran bir il olduğunu tekrarlayan Vali Ersin Yazıcı, üreticilere daha kaliteli ürün yetiştirerek bu ünvanı muhafaza etmelerini istedi.


HERKES BİZİ ÖRNEK GÖSTERİYOR
Balıkesir'in, Türkiye'nin en güzel en kaliteli sütünün üretildiği bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "Bölgemizin sütü kaliteli.  Bu kalitemizi artırarak devam ettireceğiz. Balıkesir olarak bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Balıkesir çiftçisi, Balıkesir süt üreticisi Türkiye'de layık olduğu zirvede konumda kalmaya devam etmeli.

Bu şehirde sütün, etin, sebzenin, meyvenin en kalitelisi üretiliyor. En kaliteli kuzu eti bu şehirde diyoruz. Daha güzel ve kaliteli üreteceğiz. Günün şartlarına uygun üreteceğiz. Özellikle süt ve et üretiminde standardımız çok yüksek. Herkes bizi örnek gösteriyor. Bu bir gerçek. Türkiye'yi doyuran il olan Balıkesir'in tarım ve hayvancılığa olan katkıları büyüyerek devam edecek."şeklinde konuştu.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, üç gün süren festivalde önemli isimlere ev sahipliği yaptı.

En güzel hayvanların seçilerek sahiplerinin ödüllendirildiği fesvtivalin açılışındaki rahvan at yarışları nefes kesti.

Editör: Haber Merkezi