EDREMİT Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, çiftçilere yönelik tarım projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Geçtiğimiz aylarda Çıkrıkçı ve Bostancı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile ortak hizmet projesi kapsamında Edremit Ovası'ndaki arazileri 25 yıl sonra üretime açan Başkan Arslan, bu kez de bölgenin en büyük geçim kaynağı olan zeytine destek için Doyran Mahallesi'ne yeni bir zeytinyağı fabrikası kazandıracak.

Edremit Belediyesi'ne ait 3000 metrekare araziye kurulacak olan fabrikanın hizmete girmesi ile birlikte bölgedeki zeytin üreticilerinin ihtiyacı karşılanacak.

Bölgemiz zeytin üreticiliği açısından önemli bir yere sahip olan proje için ilk adım atılarak Doyran Mahallesi'nde zeytin üreticileri tarafından kurulan ve 82 üyesi bulunan S.S Doyran Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Edremit Belediyesi arasında yapılan ortak hizmet projesinin protokolü imzalandı.

Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan ve S.S Doyran Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Güçlü Sakallı arasında imzalanan ortak hizmet projesi kapsamında fabrikanın inşaat aşamasını Edremit Belediyesi Mayıs 2021 tarihine kadar tamlayacak olup fabrikanın makine ve ekipmanları ise %60-%70 oranında hibe kredilerle kooperatif tarafından karşılanacak.

 

Editör: Haber Merkezi