BALIKESİR'e kazandırdığı kalıcı eserleriyle gönüllerine girdiği vatandaşların alkışını alan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, efsane belediye başkanı Sabri Uğur'un da adını ölümsüzleştirdiği 3. Millet Bahçesinin açılışını duygulu anların yaşandığı törenle yaptı. 

Dinkçiler Mahallesi’nde eski Baruthane binasını da içine alarak 8.5 dönümlük alanda kafeterya, mescit, Millet Kütüphanesi, basketbol sahası, çocuk oyun grupları, dinlenme alanlarına kadar 7 gün 24 saat yaşayan bir alan yaptık. Hem oradaki vatandaşlarımızın hem de çocuklarımızın beğenisine sunduk. Bölgeden güzel tepkiler alıyoruz, vatandaşlarımız teşekkürlerini sunuyor” dedi.

SABRİ UĞUR ADINA YAKIŞTI

Başkan Hasan Avcı, projeleri kademeli olarak hayata geçirerek Altıeylül’e hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.


Hazır bulundukları açılış törerinde hem duygulanan  hem de gururlanan merhum belediye başkanı Sabri Uğur'un eşi ve iki kızına efsane başkanın portresi hediye edildi.

Avcı,"Bu sene biz iki açılış yapmayı planlamıştık. Bunlardan ilki Sultan Alparslan Kültür Evi ve Parkıydı onun açılışını Gençlik Spor Bakanımızın katılımıyla yaptık. İkinci açılışımızı da inşallah tarihi Baruthane binasını da elden geçirerek düzenlediğimiz ve adını da Balıkesir’imizin efsane başkanlarından, Balıkesir’i ak belediyecilik ile tanıştıran, Balıkesir’e gerçekten belediyecilik açısından hizmetin nasıl yapıldığını gösteren, Sabri Uğur başkanımızın ismini meclisimizdeki iktidar, muhalefet bütün partilerin oy birliğiyle verdiğimiz Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi’ni yaparak projemizi gerçekleştirdik” dedi.

7/24 YAŞAYAN ALAN KAZANDIRDI

Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi’nin açılışını kurtuluş günü olan 6 Eylül’de yapmayı planladıklarını ancak pandemi süreci nedeniyle açılışı ertelediklerini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Avcı,sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dinkçiler Mahallemizde yaklaşık 8.5 dönüme ulaşan alanda, daha çok alt gelir grubu vatandaşlarımızın ihtiyacı olduğu bu projeyi gerçekleştirdik. 3 bin 800 metrekarelik park vardı ama aktif kullanılmıyordu.

Biz yolu ve yanındaki Baruthane binasını da içine alarak 8.5 dönümlük alanda kafeterya, mescit, Millet Kütüphanesi, basketbol sahası, çocuk oyun grupları, dinlenme alanlarına kadar 7 gün 24 saat yaşayan bir alan haline getirmiş olduk. Hem oradaki vatandaşlarımızın hem de çocuklarımızın beğenisine sunmuş olduk. Bölgeden güzel tepkiler alıyoruz, vatandaşlarımız teşekkürlerini sunuyor. Park da Sabri başkanımızın hayatını anlatan fotoğrafının yer aldığı bölüm oluşturduk.

Bundan sonraki parklarda da kullanacağımız, örf ananelerimizi yaşatmak için Nasrettin Hoca heykelini koyduk. Nasrettin Hoca çocuklarımıza güzel mesaj verirken fıkra ve hikaye anlatıyor. Keloğlan’da masal anlatıyor, Hacivat-Karagöz oyunu ile de çocuklarımıza kendi kültürlerini yansıtmak istedik.

Biz dünya literatüründeki kahramanlar değil de Türk milletinin kendi kahramanlarını çocuklarımızla buluşturmak istedik. İnşallah buradaki çocuklarımız ve ailelerinin geri dönüşlerine göre çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Üçüncü Millet Kıraathanemizi de Sabri Uğur Parkı ve Millet Kıraathanesi ile açtık. Burada çocuklarımız ve gençlerimize ciddi destek vereceğiz.

İsmail Akçay Millet Kıraathanesinde gençlerimizin bu konudaki ciddi taleplerini gördük. Çocuklarımız burada ders çalışabilecekler.

Sultan Alparslan Kültür Evi’nde çocuk ve gençlerin okulların açılma durumuna göre online eğitime katılabilmeleri için de talimat verdim.” 

GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ KURDU

Gençlere yönelik çalışmaları önümüzdeki dönemde de artırarak devam edeceklerini belirten Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Belediye bünyemizde Gençlik Spor Müdürlüğü kurduk. Alt yapı çalışmalarını yapıyoruz, gençlerimize yönelik yoğun çalışmalar yağacağız. Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştüm önce ortaokul ve liselerde Altıeylül Ortaokul ve Altıeylül Lise konseyleri oluşturacağız. Üniversite konseyi de oluşturacağız. Bu konseyler ile gençlerimizin taleplerine yönelik çalışmalar yapacağız. Altıeylül Çocuk Kulübü ve Altıeylül Gençlik Kulübü kuracağız. Konseyler okullar bünyesinde, çocuk ve gençlik kulüpleri mahallelerde olacak.

Mahallelerde yaşayan bütün çocuk ve gençlerimizi bu kulüplere üye olmaya davet edeceğiz. Bu kulüpler ile futbol, basketbol turnuvaları, tenis maçları, tiyatral etkinlikleri gençlerimizin hayatına sokacağız. Gençler mahallelerinde ne istiyorsa onu yapacağız. Gençlerimizi kendi coğrafyalarını iyi tanımaları için her hafta Balıkesir’in güzel bir bölgesine Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı gibi ilçelere gezi düzenleyeceğiz. Gençlerimize bir taraftan ders çalışma konularında destek verirken bir taraftan da sosyal, kültürel etkinlikler yapacağız.” 

Editör: Haber Merkezi