Balıkesir İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve Eski Camii olarak bilinen Yıldırım Camii’nde yapılan programda İl Vaizeleri Ayşe Belli ve Emine Baydemir tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası’nın temasının ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak belirlenmesinden dolayı kadınlardan oluşan camii cemaatine günümüz gençliğinin kendilerini iyi yetiştirmeleri konusunda vaaz verildi, sohbet edildi. Kuran’ı Kerim Tilaveti ve sohbetin ardından Altıeylül Belediyesi Türk Müziği Eğitimi ve Sanat Merkezi Dini Musiki Kursiyerleri olan Yunus Emre Kuran Kursu hanımları tarafından ilahiler okundu.

Programa katılan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’nın eşi Cemile Avcı, 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasının ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olması dolayısıyla iyi yetişen gençliğin önemine dikkat çekerken şunları söyledi; “Biz annemize, babamıza, büyüklerimize saygı ve hürmetle büyüdük. Doğru kaynaklardan öğrendiğimiz gelenek görenek ve dinimize sahip çıkmaya çalıştık. Bu vasıflarla donatılmış bir gençliğe çok ihtiyacımız var. Özellikle biz Müslümanlar için örnek alınan, son Peygamber, Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) Efendimizin güzel ahlakıyla donatılmış bir nesil için elimizden geleni yapmalıyız. Mekke’nin zor zamanlarında, İslamiyet sancağı altına girmeyi kabul edenlerin büyük çoğunluğu gençlerdi. En büyük güçlükleri Allah Resulü ile birlikte aşmaya çalıştılar, direndiler, İslamiyet’i yaymak için her şeyi göze aldılar. Umarım ki Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği bu en güzel günde geleceğimizin yegâne sahipleri gençlerimiz bu kutsal emanete sahip çıkarak, sonsuza dek İslam sancağına mihmandarlık yaparlar. Edilen duaların yerine ulaşması dileğimdir. Bu güzel programda emeği geçen tüm hanımlarımıza teşekkür ederim. Mevlid Kandili’miz hayırlara vesile olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi