Eti, sütü, peyniri, kestanesiyle ünlü Balıkesir'in şirin ilçesi İvrindi'de yaşamı geliştirmek ve kolaylaştırmak amacıyla kafa kafaya veren Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ile milletvekili Mustafa Canbey, çalışmalarının meyvelerini tek tek topluyor. 

İkilinin birlikte girişimlerde bulunduğu İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okuluna yeni bölüm açılması talebine Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)  onay verdi

Müjdeli haberi, "Okulumuza açılması hususunda başvurusu gerçekleştirilen Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü YÖK tarafından kabul edildi." sözleriyle Belediye Başkanı Yusuf Cengiz duyurdu. 

İvrindi Meslek Yüksek Okulu'nda mevcutta Tıbbi Doküman ve Sekreterlik, İlk ve Acil Yardım eğitimleri görülen, önceki zaman diliminde açılmış fakat öğretim görevlisi alımı gerçekleşmediği için Eylül 2022 tarihi itibari ile hizmet vermeye başlayacak Anestezi bölümü ve YÖK tarafından onaylanan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ile bölüm sayısı 4’e çıktı.

İvrindi için gecesini gündüzene katarak seçildiği günden bu yana yaşanan değişimde imzası bulunan belediye başskanı Yusuf Cengiz, açılan yeni bölümün İvrindi'ye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Cengiz, "Girişimleri ve sürecin an başından beri takipleri ile okulumuza kazandırılan yeni bölüm için Milletvekilimiz Mustafa Canbey’e teşekkür ediyorum."  ifadeleriyle ahde vefasını gösterdi.

Editör: Haber Merkezi