GELENE-gidene yıllar yılı anlata anlata dilimde tüy bitti. Yaza yaza hem bana, hem okuyana gına gelmişti ki, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz imdada yetişti.
 Balıkesir’in istiklalini de, istikbalini de tek bir kareyle ortaya koydu. 
“İşte benim başkanım bu” dedim dünyayı gezen Yılmaz için.. 
İyi de yapıyor gidip görmekle. Burayla orayı kıyaslamakla. 
Çünkü ‘çok yaşayan değil, çok gezen bilir’ der atalarımız.  
O zaman durmak yok, yola devam Yücel başkan diyelim ve devam edelim konuya..
Son Samsun’a giden bizim başkan benim yıllardır kurduğum Milli Kuvvetler Caddesi hayalimi en yeni, en canlı örneği ile gözümün önüne getirdi!
Yılmaz, Samsun’da, halk arasında Çiftlik diye bilinen ve iki yıl önce İstiklal’e dönüştürülen caddeyi gösteriyor bize çektirdiği fotoğrafla.. 
“Şehir ve şehirciliğe yönelik yatırımları gözlemliyoruz” diye ekliyor sosyal medya hesabındaki paylaşımının altına.  
Hele bir de yaptığı el işareti var ki, “Milli Kuvvetler de böyle olsa ne iyi olur değil mi hemşehrilerim” dercesine içimizin yağlarını eritiyor adeta! 

İşin bu tarafı başka da.. Yücel Yılmaz'ın Samsun paylaşımı bana ilaç gibi geldi Vallahi..
Karesi’de de “prestij caddeleri” oluşturuluyor. Yeşilli Caddesi ile Yıldırım Cami bölgesi fena olmadı. Merhum Necmettin Erbakan’ın adına tam lâyık oldu denilemese de Hisariçi’ndeki düzenleme hem gönül aldı, hem nefes açtı.
Biliyorum, Milli Kuvvetler, Karesi sınırları içerisinde ama, sorumluluk Büyükşehir’de. Sıra gelecektir elbet 1912'den kalan ana caddeye.. Yapılacak çok iş var, çok Balıkesir’de..
Bu arada, Yücel Yılmaz’dan kısaca bahsetmek isterim. Balıkesir Ticaret Odası seçimleri öncesi tanımıştım kendisini.. “Turuncu Devrim”in mimarlarından biridir. 
Kafa yapısı, olaylara çözüm getirişi tam benim gibi. 
‘Nasıl yani?’ dediğinizi işittim. 
Merakınızı gidereceğim! 
Az sabredin..
06 ARALIK 2016