BALIKESİR'de Kuva-yi Milliye’nin meşalesi yeniden ateşlendi. Balıkesir Kent Konseyi bünyesinde Kuva-yi Milliye Meclisi oluşturuldu. 

Milli Mücadelenin devleşen şehri Balıkesir, anasının ak sütü gibi hakkı olan İstiklal Madalyasını şehre kazandırmak amacıyla yeni bir adım daha attı. 

Bu amaçla Kent Konseyi'nce "Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir" temalı etkinlik düzenlendi. 

Milletvekili Yavuz Subaşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BAUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı ile çok sayıda STK temsilcilcisi katıldı. 

BALIKESİR'İN ÖNCÜLÜĞÜ ANLATILDI

BAÜN öğretim üyesi Prof. Dr. Zeki Çevik'in moderatörlüğünü yaptığı panelde, araştırmacı-yazar Aydın Ayhan, Ozhan Eren ile Prof. Dr. Adnan Sofuoğlu a'dan z'ye Balıkesir Kuva-yi Milliyesini anlattı. 

İlgiyle dinlenen panelin ardından Kuva-yi Milliye Meclisi ilk genel kurulu yapıldı. 

Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı'nın yönettiği genel kurulda meclis başkanlığına Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, yardımcılıklarına Aydınlar Ocağı Şube Başkanı Recep Sabit, BAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Musafa Öğe seçildi.

Kent Konseyi'nin oluşumuna öncülük ettiği ve il genelindeki STK'ları aynı amaç doğrultusunda çatısı altında buluşturduğu Kuva-yi Milliye Meclisinin Yürütme Kurulunda ise sivil toplum kuruluşlarıyla siyasi partilerin temsilcileri yer aldı. 

Avlu Kongre ve Kültür Merkezindeki Kuva-yi Milliye Meclisi Genel Kuruluna il merkeziyle ilçelerdeki STK'lardan yoğun katılım oldu. 

Editör: Haber Merkezi