Balıkesir'de, Sosyal ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında yaz şenliği düzenlendi.

Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde yürütülen projeler arasında toplumun incinebilir kesimini sosyal devlet şemsiyesi altında toplayan Sosyal Ve Kültürel Bütünleşme Projesi kapsamında Yaz Şenliği gerçekleştirildi. 

Toplumsal ve insanî değerlerin güçlenmesinde katkı sunan ve proje bileşenlerini sosyal, duygusal ve ekonomik yapılarını korumak ve iyileştirmek adına etkin rol alan bir anlayışa sahip proje, herkesin yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Vali Hasan Şıldak; projenin hedef kitlesi olan, sosyal hayatın içerisinde kendilerine yer bulmaları sağlanan engelli bireyler ve aileleri, şanlı tarihimizin ölümsüz kahramanlarının emaneti olan şehit yakınları ve gazileri, dün ve bugün arasında köprü olan tecrübeleri ile yol gösteren büyükleri, sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan aileleri, koruma altındaki çocukları, evde ve hastanede özel eğitim hizmeti alan öğrencileri Atatürk Parkında buluşturan Yaz Şenliğinde gencinden yaşlısına herkesle ilgilendi. Proje bileşenlerinin yanı sıra Balıkesirlilerin de  yoğun katılım gösterdiği şenlik gün boyu süren etkinliklerle devam etti. 

Balıkesirlilerin birlik ve beraberliğine güç katan programlarla vatandaşlar tarafından sevgi ve ilgiyle karşılanan Vali Şıldak Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, gün boyu süren etkinliklerde coşkuya ortak oldu. 

Yaz Şenliği’nin açılışında konuşan Vali Hasan Şıldak “gün eğlence günü” dedi. Şıldak “Herkesin doyasıya eğleneceği bir gün olmasını diliyorum. Sözü gençliğe ve eğlenceye bırakacağım.Bugün herkes burada.. Gençlik var, enerji var, kendini genç hissedenler de buradalar. Güzel sunumlarla, stant ziyaretleriyle, eğlenceyle, yiyecek ikramlarıyla, Büyükşehir Belediyemizin, Altıeylül ve Karesi Kaymakamlıklarımızın, Altıeylül ve Karesi Belediyelerimizin, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzün, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün, diğer yardımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla çok güzel bir atmosfer oluştu. Tüm kurumlarımıza, yöneticilerimize, personellerine şükranlarımı sunuyorum. Burada gruplar yaygın bir şekilde bulunacak. Parkın her tarafında etkinlikler var. Doya doya eğlenelim, yaz şenliğimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak daha sonra Atatürk Parkının dört bir yanında hazırlanan stantları gezdi. El-yüz boyama, kutu oyunları, robotik kodlama, resim yapma, resim sergisi, balon katlama, ok atma, dart, mas güreşi ve şişme çocuk parkında eğlenen çocuklara eşlik etti. Şıldak, çocuklarla birlikte resim yaptı, oyunlar oynadı. 

Proje kapsamındaki kişiler ve Balıkesirliler şehrin cazibe merkezlerinden olan Atatürk Parkında kendilerini bir araya getiren Vali Şıldak’a teşekkür ettiler.

Şenliğe Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın yanı sıra Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Tuğg. Mahmut Büyükcingi, Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Bkm. Alb. Dr. Tayfun Türkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Vali Yardımcısı İrfan Demiröz, Altıeylül Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, proje bileşenleri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi