Dursunbey’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı sebebi ile ilçede birçok etkinlik düzenlendi.

Gündüz saatlerinde Avcılık ve Atıcılık İhtisas kulübünün organizasyonu ile düzenlenen atıcılık müsabakaları gün boyu devam etti. Kurtuluş günü ile ilgili açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan; “Bugün Dursunbeyimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü. Destanlarla dolu bu günü kutlamanın mutluluğu içindeyiz. 30 Ağustos zaferi ile birlikte işgalcileri geldikleri gibi geri göndererek, ilerleyişini sürdüren şanlı Türk Ordusu, 3 Eylül günü Dursunbey'e gelerek kurtuluşu müjdelemiştir.

Güzel İlçemizin kurtuluş gününü kutlarken, bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Güzel ilçemizin kurtuluş günü, hepimize kutlu olsun” dedi.


Öğle namazı öncesi merkez Çarşı camiinde okunan Mevlid-i Şerif programı ile devam eden Kurtuluş etkinlikleri, Kent Meydanında gerçekleşen Mehteran Konseri sonrası kortej eşliğinde Saz mesire alanına taşındı. Karesi atlı okçuluk ekibinin savaş sanatları gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken, özellikle akrobasi gösterileri izleyenlerin nefesini kesti. Atıcılık müsabakalarında dereceye girenlere Dursunbey Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerin verildiği etkinlikler Kurtuluş konseri ile devam etti.

İlk olarak sahne alan ünlü sunucu Doğukan Alsay interaktif show ile konsere katılan onbinlerce kişiyi konserin coşkusuna hazırladı. Doğukan Alsay’ın ardından birçok dizinin müziğini yapan ünlü sanatçı Aydilge sahn aldı. Hareketli parçaları ile konser alanının dolduran Dursunbeylileri coşturan Aydilge Dursunbey’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını da kutladı. Aydilgenin ardından sahne alan Mehmet Erdem’de milyonların beğeni ile dinlediği birbirinden güzel onlarca parçasını Saz mesire alanında seslendirdi.


Gece geç saatlere dek süren Konserin sonunda her iki sanatçıya’da Dursunbey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fahri Bahçavan ve Belediye Meclis Üyesi İsmail Tahtalı tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

 

Editör: Haber Merkezi