YÜCEL Yılmaz'ın Karesi'de başlattığı "kente ve değerlerine sahip çıkma" girişim ve çabaları Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde zirve yaptı. Kuva-yi Milliye ile Balıkesir'i özdeşleştiren ve o ruhu canlı tutmamıza vesile olan tarihçi Aydın Ayhan'a "Kent Şükran Beratı” takdim edildi. Ayhan, elindeki tarihi belgeleri Kent Müzesine bağışlama sözü verdi.

BALIKESİR Kent Konseyi tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıldönümünde düzenlenen ve Balıkesirli tarih araştırmacısı Aydın Ayhan'ın konuşmacı olarak katıldığı “Milli Mücadele’de Balıkesir” konulu söyleşi ilgi topladı.

Kısa hayat öyküsünün sinevizyon eşliğinde anlatıldığı söyleşide Aydın Ayhan, kitaplarıyla ilgili anılarını paylaştı. Milli Mücadele yıllarındaki kahramanlıklardan örnekler verdi. 

TARİHİ BELGELERİ
KENT MÜZESİNE BAĞIŞLAYACAK

Ayhan söyleşinin ardından Balıkesir ve Kuvayi Milliye dönemini anlatan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin set haline dönüştürdüğü kitaplarını imzaladı.

Ünlü tarihçi, kitaplarında yer verdiği tarihi belgelerden bazılarını, proje aşamasında olan Kent Müzesine bağışlayacağının da müjdesini vererek alkış aldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da etkinliğe eşi Mehtap Yılmaz ile birlikte katıldı. 


Yılmaz, Kuva-yi Milliye ruhunu Balıkesirle özdeşletiren çalışmaları nedeniyle şükran borçlu olduklarını belirttiği Aydın Ayhan'a, Balıkesir Kent Konseyi'nin ilk kez bir isme layık gördüğü “Kent Şükran Beratı”nı takdim etti. 

Başkan Yılmaz, “Şehrimize kattığı değer için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Taripçi Aydın Ayhan, arşivindeki eşyalarından bazılarını gösterdiği sergideki belge ve dökümanlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi