Karesi Meydan Cafede gerçekleyen etkinliğe katılanlar yaklaşık 2 saat kitap okurken ücretsiz çay ikramı yapıldı. Etkinlik sonunda isteyenler kırsal mahallerdeki okullarda kütüphane oluşturması amacıyla kitaplarını Karesi Kent Konseyi'ne bağışladı.


Etkinliğe engelli vatandaşların yoğun katılım gösterdi. 

Karesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu, Zağnos Paşa Camisi yanındaki bedesten alanındaki bir kafede okumayı yaygınlaştırmak amacıyla "Kitap sizden çaylar bizden" sloganıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte kitap okuyan vatandaşlara çay ikramı yapıldı, etkinlik sonunda ise isteyenler kırsal mahallerdeki okullarda kütüphane oluşturması amacıyla kitaplarını Karesi Kent Konseyi'ne bağışladı.

“KİTAP KOKUSU PARFÜMDEN DAHA GÜZEL”

Karesi Belediye Başkanı Orkan, yaptığı konuşmada, kitap okuma etkinliğine sanat, spor ve siyaset camiasının yanı sıra kent halkının çocuklarıyla birlikte yoğun ilgi göstermesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Orkan, “Böyle güzel bir etkinlikte bulunduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Bizler okumayı biraz unutuyoruz gibi geliyor bana.

Bundan ötürü ben bilhassa çocuklarımın yanında dahi kitap okumayı özellilkle yapıyorum. Bakıyorumki zaman teknoloji devri oldu. Buna karşı değilim. Maalesef üzülüyorum ben o kitabı açtıktan sonra o kitabın kokusu bile birsürü parfümün kokusundan bile daha güzel geliyor. Bilhassa tüm okullarımızın kütüphanesinin oluşturulmasında veya böyle kitap okuma etkinliklerinde gelirseniz minnettar oluruz. Katılımlarınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK

Kitap okuma etkinliğinde proje hakkında bilgiler veren Karesi Kent Konseyi Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Sevinç Özden, yaptıkları çalışmalarda, projelerinde toplumda bıraktığı izlerin derin olması için çabaladıklarını söyledi.

‘Kitabını al gel çaylar bizden’ projesinin bunlardan biri olduğunu ifade eden Özen, “Okumanın ne kadar önemli olduğunu farkındalık yaratmaya çalışırken aynı zamanda kırsaldaki kütüphanesiz okullara kütüphaneler kitabı olmayan çocuklarada kitaplar oluşturmaya çalışıyoruz. Raflarınızda sizlerin okumuş olduğu ama raflarda bekleyen kitaplarınız yol ve aydınlık olması için yeni gençler oluşturacaktır. Projemize başlarken kırsalda kütüphanesiz okul kalmasın diyorduk ama umudumuz ise proje tamamlandığında kareside kütüphanesiz okul kalmasın olacak” dedi.

Etkinlik katılım ve destek sağlayanların kitap okuması ardından sona erdi.

Etkinliğe Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, eşi Pelin Orkan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mürsel Sabancı, Karesi Kent Konseyi Başkanı Şaban Akkol, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Sevinç Özden,  Balıkesir'in demir yumruğu Avrupa şampiyonu boksör Ali Eren Demirezen yanı sıra çok sayıda aile çocuklarıyla beraber katıldı.

Editör: Haber Merkezi