28 Eylül'de Balıkesir'deki özel hastaneye nefes darlığı şikâyetiyle giden balikesirim.net yazarı usta gazeteci Nevzat Özpelitoğlu’na Kardiyoloji Doktoru Yaşar Genç tarafından dört damarda teşhis edilen sıkıntının giderilmesi için 29 Eylül'de Balıkesir Üniversitesi  Tıp Fakültesine sevk edildi.

AMELİYATI İYİ GEÇMİŞTİ

Sevk edildiği gün içerisinde  Tıp Fakültesi Hastanesine yatışı yapıldı.  Nevzat Özpelitoğlu'nun ameliyatı Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu ve ekibi tarafından gerçekleştirildi. Başarılı geçtiği bildirilen operasyon sırasında dört damarının değiştirildiği öğrenildi.

HASTANE ENFEKSİYONU KAPTI

İlk bilgilerde sağlık durumunun iyiye gittiği haberi ulaştarılan Nevzat Özpelitoğlu, hastane enfeksiyonu kapması nedeniyle henüz kendini toparlamayamadı. Yaklaşık 40 gündür hastane enfeksiyonu ile mücadele eden Balıkesir'in cesut kalemi, usta gazeteci Özpelitoğlu, sevenlerinin duasını bekliyor. 

BALIKESİR'İN AK SAÇLISI
NEVZAT ÖZPELİTOĞLU'nun 
HASTANE SÜRECİ ŞÖYLE GELİŞTİ

4 Ekim  Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından açık kalp ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

8 Ekim Hastane servisinteki odaya çıkarıldı.

16 Ekim Hastanede enfeksiyon kaptığı anlaşıldı. (Hastane sisteminden görülebilen mikrobiyoloji sonuç belgesine göre escherichia = kolibasili mikrobu kaptığı anlaşılmıştır.

18 Ekim Nevzat Özpelitoğlu’nun enfekte olan bölgesine Vac sistemi yardımıyla enfeksiyonun azaltılması yöntemine gidildi.

20 Ekim tekrar servise alındı

20 Ekim göğüs kafesinde oynama olduğu tespit edildi.

21 Ekim kaburga kemiğinde oynamanın giderilmesi  ve karın kısmında enfekte olan bölgenin kapsamlı temizliği için yoğun bakıma alındı. 

 Göğüs kafesi 2. Defa açıldı.  

Göğüs kafesi çelik tellerle sağlamlaştırılıp plakalarla güçlendirildi.

23 Ekim  servise alındı.

1 Kasım Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından eve çıkmasının kendisi için daha iyi olacağı söylenildi.

03 Kasım taburcu edilerek evine getirildi.

05 Kasım Enfeksiyonun  artarak devam ettiğini  gözlemleyen yakınları, Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu ile irtibata geçilti. Nevzat Özpelitoğlu’nun tekrar hastaneye yatışı yapıldı ve vac sistemi tekrar kuruldu.

Hastane enfeksiyonu olumsuz etkiledi

Başarılı kalp ameliyatı sonrası hastane enfeksiyonundan dolayı üst üstte operasyonlar geçiren Nevzat Özpelitoğlu’nun iştahının azaldığı hızlı şekilde kilo verdiği gözlemlendi.

6 Kasım vitamin desteğine  başlandı.

- Göğüs kafesi 3. kez açıldı

7 Kasım Göğüs kafesi kapsamlı şekilde temizlenip  flep sitemi kuruldu.

8 Kasım’dan bu yana yoğun bakımda olan Nevzat Özpelitoğlu’nun bir  hafta daha yoğun bakımda gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

-Kendini toparladığı günlerde

Nevzat Özpelitoğlu sağlığının iyi olduğu günlerde televizyondan  gündemi edip, bol bol film izleyip kitap okuduğu öğrenildi. İzlediği filmlerden birkaç tanesi;

        Angry man 1957

        Ballon 2018

        The Flight of the Phoenix 1965

 

-Sevenlerinden dua bekliyoruz

Hastanedeki durumu hakkında bilgi almak için kendisini telefonla arayan Milletvekilleri ,Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediyelerin Başkanları, Kurum Müdürleri ve siyasetin duayen isimlerine teşekkür ettiğini ve tüm sevenlerinden dua beklediğini ifade eden yakınları Nevzat Özpelitoğlu’nun moralinin yerinde olduğu söyledi.

Nevzat ağabeyimizin yakınları ve sevenleri tarafından sağlığına kavuşup çıkacağı gün heyecanla bekleniyor.

Dualarımız Seninle Ak Saçlı.


Yazılamayanları yazan cesur kalem Nevzat Özpelioglu, balikesirim.net'in başyazarıydı.

Almanya'da uzun yıllar Milli Gazete'nin temsilciliğini üstlenen Nevzat Özpelitoğlu, bugüne değin binlerce haber ve yoruma imzasını attı. 

Editör: Haber Merkezi