BİK'te nöbet değişimi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca görevden alındı. Yerine Rıdvan Duran atandı.  Peki, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran kimdir? İşte Rıdvan Duran'ın hayatı...

RIDVAN DURAN KİMDİR?

Rıdvan DURAN, 1972 yılında Sakarya’da doğdu.

Orta öğrenimini Sakarya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Sakarya Üniversitesi’nde ‘Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’ bölümünde master yaptı. Yerel Yönetimlerde Özelleştirme alanında Master tezi hazırladı.

Rıdvan Duran, 1994 yılında Adapazarı Belediyesi’nde Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. 1996-2004 yılları arasında Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 2004-2008 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılığı, 2014 yılına kadar da aynı belediyede Başkanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

2014 yılında SASKi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinin ardından 2014-2017 yılları arasında Anadolu Ajansı İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörlüğü yaptı.

2017 Temmuz ayı itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür olarak göreve getirildi. 2018 Ocak ayı itibariyle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı olarak atandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı, Sakaryaspor Kulüp Asbaşkanlığı ve Başkan Vekilliği, Türkiye Karate Federasyon Asbaşkanlığı yaptı.

Ayrıca Prof.Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfında Yönetim Kurulu Üyesi olup, Türkiye Wushu-Kungfu Federasyonu Asbaşkanlığı ve Reklam Üst Kurul Üyeliğine de devam etmektedir.

İleri seviyede İngilizce bilen Duran, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Duran son olarak 16 Ağustos 2019'da Cumuhrbaşkanlığı Kararnamesiyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak atandı.

ALTUN KUTLADI
Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun, yeni genel müdürü kutlayıp başarılar diledi.
Twitter hesabında Altun, şu mesajı paylaştı: 


Editör: Haber Merkezi