Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleri, 31 Mart seçimlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Yücel Yılmaz'ı ziyaret ederek kutlayıp, başarılar diledi.


Balıkesir ile ilgili çeşitli konuların ele alındığı ziyarette BGC Başkanı Ramazan Demir, şunları söyledi:  
"Yücel Başkanımıza hayırlı olsun dileklerimizi sunmak için buradayız. Balıkesir Türkiye'nin en önemli illerinden birisi. İstanbul'un üç katı büyüklüğünde bir coğrafyayasahip. Allah bu coğrafyaya her türlü güzelliği ve zenginliği bahşetmiş. Milli Mücadeleye ilk kıvılcımı yakan illerden biri olan Balıkesir'in daha iyi konumda olması gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla Yücel Başkanımızın da başarılı çalışmalar yapacağına inanıyoruz. Balıkesir gazeteleri olarak bizde yanında olacağız. 


BÜTÜNŞEHİR OLMALIYIZ
Çünkü Balıkesir bizim. Balıkesir'in plakası gibi 10 numaralı şehir olması için bu ilde yaşayan herkesin, sivil toplum örgütlerinin, iş dünyasının omuz vermesi gerekiyor. Balıkesir'in büyükşehirle birlikte bütünşehir olması gerektiğine inanıyoruz.  Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti bunu başarmış meslek kuruluşlarımızdan biri. 1961'de kurulan Cemiyetimiz. Bandırmasıyla, Edremit'iyle tek ses tek yürek olmuş.
 Ayvalık'tan Erdek'e, Dursunbey'den Edremit'e, Savaştepe'den Gönen'e kadar 20 ilçemizin Balkesir Büyükşehir çatısı altında  bütünşehir olmasının sağlanması Balıkesir'i gerçek manada 10 numaralı şehir yapacaktır.. Burada bize düşen her görevi yapmaya hazırız."
Başkan Demir, BGC üyesi olan Mehmet Örs ve Sevil Bıçakçı'nın Yücel'in ekibinde olmasından da memnuniyet duyduklarını söyledi. 
CEMİYETİ KUTLADI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Şehrimizin en köklü meslek örgütü Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretleri için teşekkür ederim. Gazeteciler Cemiyeti güzel çalışmalar yapan bir kuruluşumuz.  Bende bir süre önce kongre yapan ve  güven tazeleyen Demir'le ekibine başarılar diliyorum" dedi. 


OMUZ OMUZA, SAMİMİYETLE
Yılmaz, "Balıkesir, Türkiye ve dünyaya bereket saçabilecek potansiyele sahip bir şehir. Köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle ne yapacağımızı biliyoruz. Şehrin dinamikleriyle birlikte omuz omuza, samimiyetle çalışarak Balıkesir'i 10 yıldızlı şehir yapmak amacıyla gecemizi gündüzümüze katacağız." diye konuştu.
Gazetecilerin kutsal bir görev üstlendiklerini dile getiren Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak yerel basına desteklerinin süreceğini kaydetti.  


BAŞKANA KEMENÇE ve BALIKESİR MANŞETLERİ
Balıkesir ve yerel medya üzerine konuların ele alındığı ve  hayli verimli geçen ziyarete BGC yöneticilerinden  Doğan Alparslan, Hilmi Duyar, Ümit Babacan, İlhan Küçük, Coşkun Yaman,Taşkın Sarıca, Hakan Küçükakman ile Basın İlan Kurumu Balıkesir Şubü Müdürü Tahsin Şahin de katıldı. Ziyarette, Tahsin özel yapım kemençe, Demir ise Balıkesir 15 Temmuz Manşetleri kitabını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi