CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanlığı bugün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Cumhuriyet Gazetesi'nden yönetici ve yazarların gözaltına alınmasını kınadı. CHP'nin eylemine sivil toplum örgütleri ile sendikalar da destek verdi. Bugünkü Cumhuriyet gazetesiyle meydana gelen partililer ve vatandaşlar, "Cumhuriyetime dokunma", "Çek kirli elini yanarsın", "Susanların bir cumhuriyeti olmayacak", "OHAL de susmuyoruz, Cumhuriyet okuyoruz" yazılı pankartlar açıp, "özgür basın susturulamaz" diye slogan attı. 

Konuşmasında Cumhuriyetle yaşıt Cumhuriyet Gazetesi'ni kapatmayı düşünenlerin tarihi bir yanılgı içinde olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Ender Biçki, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ile mücadele etmek yerine, muhaliflerin susturularak devletin tek adama teslim edilmesinin yolu açılarak, sivil darbe yapılmak istenmektedir. Hedef alınan sadece muhalifler değil, Atatürk'ün kurduğu laik demokratik cumhuriyettir. İsmini Atatürk'ten alan Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyon tamamen gündemi değiştirmek, FETÖ ile yapılan mücadeleyi sulandırmak için yapılan planlı siyasi bir operasyondur. Amaç hızlıca gündemi değiştirip toplumun her kesimine korku yaymaktır" dedi. 
CHP İl Başkanı Ender Biçki sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yayın hayatı boyunca PKK ve dinci cemaatlerle mücadele eden ve bu uğurda, Bahriye Üçok'u, Ahmet Taner Kışlalı'yı, Cavit Orhan Tütengil'i, Server Tanilli'yi, Muammer Aksoy'u, Uğur Mumcu'yu şehit veren Cumhuriyet gazetesinin FETÖ ve PKK terör örgütlerine yardım etmekle suçlanması akıl alır gibi değil. Yandaş gazeteleriniz cemaate övgüler düzerken Cumhuriyet FETÖ'ye direnen gazeteydi. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Asıl FETÖ'cüler darbenin kendileri için Allahın lütfu olduğunu ifade edenlerdir. Asıl FETÖ'cüler 'kandırıldık, milletim ve rabbim beni affetsin' diyenlerdir"
Susanlar kervanına katılmayacaklarını vurgulayan Biçki, "Cumhuriyete yapılan bu operasyon FETÖ veya PKK ile mücadele filan değildir. Bu demokrasiye yapılan sivil darbenin ta kendisidir. Cumhuriyet'e uygulanan bu operasyonu ve faşist dalgayı Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlarla birlikte aşacağız" dedi. Eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı.
Editör: Haber Merkezi