İnternet gazeteciliğinin ulaştığı nokta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından da dile getirildi. Arınç, "İnternet gazeteleri, yazılı basından daha çok okunuyor, bunu kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

Arınç, Basın, Türk Ceza ve Terörle Mücadele kanunlarının bazı maddelerinden dolayı basın mensupları hakkında çok fazla sayıda davanın bulunduğuna dikkati çekerek, ''Bu, sizi de bizi de üzüyor'' diye konuştu.

Bu konuyu, Başbakan ile yapılan medya toplantısında sadece bir iki kişinin gündeme getirdiğine işaret eden Arınç, şunları kaydetti:

''Dedim ki sadece basın mensubu olmak, kimseye suç işleme imtiyazı vermez. Cezaevlerinde tutuklu, hükümlü bulunan, ama adı gazeteciye çıkmış, gazetesinin ismini bile duymadığınız, adresini aradığınızda yerini bulamadığınız öyle mevkuteler var ki... Onun mensubu olan, gazeteci sıfatı taşıyan bu kişinin suçu, adam öldürmek, terör örgütüne üye olmak, terör örgütünde eylem yapmak. Sıfatı gazetecidir, hoş mu bakacağız? Bir milletvekilinin bir insanı öldürmesi karşısında ne düşünüyorsak, burada da onu düşüneceğiz.

''BASIN MENSUBU OLUP DA  HER SUÇ İŞLEYENE, 'SUÇSUZDUR, DIŞARI ÇIKSIN, CEZASINI KALDIRALIM' GÖZÜYLE DE BAKMAK DOĞRU DEĞİL''

TCK'nın yargılamayı etkilemek, soruşturmanın gizliliğini ihlal gibi maddelerinde de önce şu kararı vermeliyiz: Soruşturmanın gizliliği esastır diyen evrensel kuralı, biz de kabul edecek miyiz etmeyecek miyiz? Bence etmeliyiz. Anne katilinin bile bir kişilik hakkı var. Soruşturmanın, her gün televizyonda, basında ifadesiyle, görüntüsüyle kısmen yanlış, kısmen doğru olarak anlatılması, peşinen suçlu ilan edilmesi çok yanlış. Madem soruşturmanın gizliliği esastır, bunu ihlal eden suçu, belki unsurlarıyla yeniden tarif etmemiz, belki ceza sürelerine bakmamız gerekir. Bu konuda çalışma yapıyoruz. Ama basın mensubu olup da her suçu işleyene, 'suçsuzdur, dışarı çıksın, cezasını kaldıralım' gözüyle de bakmak doğru değil diye düşünüyorum.''

İNTERNET MEDYASI

İnternet medyasıyla ilgili düzenlemeye ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Arınç, internetin, bugün yazılı basından çok daha fazla okunduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Orada da binlerce gazeteci var, reklam alıyorlar. Onların da sarı basın kartı, resmi ilan, 'bizi de artık  gazeteci olarak' nitelendirin yönünde talepleri oldu. Doğrudan RTÜK ile ilgili değil ama Basın Kanunu'na ek bazı maddelerle bu sınırsız ve sorumsuz alanı da düzenlememiz lazım. Özellikle taraflarla görüştük, bir metin hazırlanmak üzeredir. Eminim, internet medyasıyla ilgili bir hukuki düzenlemeyi de sizlerin önüne getirebileceğiz'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi