Medya-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu, HAK-İŞ Genel Merkez binasında gerçekleştirildi.

Genel Kurula, HAK-İŞ Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Mehmet Şahin, Av. Hüseyin Öz, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Medya-İş Sendikası delegeleri katıldı.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye’nin önemli bir kurumu olan Anadolu Ajansı’nda örgütlü olan Medya-İş Sendikamız, 8 yılda önemli başarılara imza atmıştır. Medya-İş Sendikamız, 8 yılda medya iş kolunun en büyük sendikası olmuştur” dedi.

Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı ise, gazeteciliğin zor şartlarda yapıldığına değindiği konuşmasında “Üyelerimizden kayıplarımız oluyor. Mesleğe bağlı olarak yaralılarımız oluyor. Bunların kısmen telafisi olsun diye ferdi kaza sigortası yaptırdık ama her ferdi kaza sigortası yaptırmamızda da temennimiz arkadaşlarımızın bunlardan faydalanmaması oldu.” dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen seçimde oy kullanan 63 delegeden 61'inin oyunu alan Sezai Ballı, genel başkanlığa seçilirken yönetimde Cemal Sonsay, Leyla Dilek Atçeken ve Sefa Özdemir yer aldı.

Editör: Haber Merkezi