Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 2020-2021 Dönemi Stratejik Değerlendirme ve 2022 – 2023 Vizyon Çalıştayı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Yerel Basının geleceğine yönelik önemli konuların da ele alındığı Çalıştay 3 gün devam etti. 


 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açılışında önemli mesajlar verdiği ve yeni dönemin şifrelerini verdiği çalıştaya Balıkesir'den Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ramazan Demir katıldı. 

2020-2021 Dönemi Stratejik Değerlendirme ve 2022-2023 Vizyonu Çalıştayı'nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurumsallaşma yolculuğu anlatıldı, iletişimin geleceğine dair konu başlıkları ele alındı.

"Sadece oyun bozan değil, oyun kuran bir ülke"

Türkiye Cumhuriyetinin 2023'de bir asrı geri bırakacağına dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, yeni yüzyılın dünyadaki yıldızının Türkiye olacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu güçle el ele vereceğiz, gönül gönüle hareket edeceğiz. Kamu diplomasisi, ulusal ve uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, stratejik iletişim ve kriz yönetimi alanlarında bütün teknolojik imkânları ve araçları kullanacağız. 360 derecelik bir yaklaşımla 'Türkiye' markasını güçlendirmek, dünyada anlatıp etkinleştirmek noktasında gayret sarf edeceğiz. İnşallah el birliğiyle daha ileri gideceğiz, böylelikle ülkemizin bir dünya gücü ve küresel aktör olmasında gayret sarf edeceğiz."

Türkiye 100 yıl iletişim kampanyası için bütün çalışanlardan katma değer üretmesini beklediğini dile getiren İletişim Başkanı Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü şu çok açık ve net, biz şuna inanıyoruz ki eğer büyük bir yürüyüş ki, bu yürüyüş devam ederse yeni dönem Türkiye'nin dönemi olacak. Çünkü Türkiye, gerçekten eskisi gibi değil. Gerçekten büyük ve güçlü bir ülke bugün itibarıyla sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke. Sadece bir istikrar adası değil aynı zamanda istikrarlaştırıcı bir güç. Bu istikrarlaştırıcı güç olarak etkilerini pek çok farklı ülkede görüyoruz, birçok uluslararası örgütte bunun etkilerini görüyoruz. Dolayısıyla da bu yeni durumu bütün araçlarımız ve imkânlarımızla ve elbette Türkiye'nin yeni iletişim modeliyle kendi kamuoyumuza ve bütün dünyaya anlatacağız ve bu noktada da en kritik imkâna, Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğine sahibiz."

Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı'nda ise alanında uzman kişiler tarafından, Bilişim Güvenliği, "Türk Medya Hukuku", "Kamu Personelinin Sosyal Medya Kullanımında Dikkat Etmesi Gereken Hususlar", "Protokol", "Sıfır Atık-İş Güvenliği ve Sağlığı", "Kamu Harcamalarında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" konu başlıklarında eğitim verildi.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Anadolu Ajansı (AA) Gemel Müdürü Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran'ın da hazır bulunduğu zirvede, yerel medyanın sorunları, beklentileri ve çözüm önerileri üzerine  Demir, Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin görüşlerini dile getirdi.

Çalıştay sonunda katılan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katkıları, görüş, öneri ve analizlerinin raporlaştırılacağı, söz konusu raporların da oluşturulacak çalışma gruplarında değerlendirilerek yeni dönemin yol haritasının belirleneceği kaydedildi. 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun başta olmak üzere diğer yetkililer ile görüşme fırsatı bulan Demir, Hasan Basri Çantay Gazetecilik Ödülleri Yarışmasıyla ilgili Balıkesir'i yakından ilgilendiren önemli bir projeyi paylaştığı İletişim Başkanlığından destek istedi.

İstanbul'daki zirveyi değerlendiren  Ramazan Demir,  "Yerel basınımızın gelişimini ilgilendirecek konular ele alındı. Ülkemizi geleceğe taşıyacak Türkiye İletişim Modeli üzerine konuşuldu. Yeni dönemde sektörü büyük bir değişim bekliyor." ifadesini kullandı

Editör: Haber Merkezi