Star yazarı AK Partili Resul Tosun, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik FETÖ-PKK operasyonuyla ilgili “Hedef Cumhuriyet Gazetesi mi yoksa iktidar mı?” sorusunu gündeme getirdi.

Resul Tosun, bu operasyonun Cumhuriyet gazetesine itibar kazandıracağını, iktidar partisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ise yaralayacağını, terör örgütüne üye olmadığı açıklanan bir medya kuruluşuna yapılan baskının izah edilemeyeceğini, bunun medyaya baskı uygulandığı propagandasına yol açacağını söyledi.

Tosun şöyle yazdı:

“Savcılığın Cumhuriyet gazetesi hakkında başlattığı soruşturma, gözaltılar ve ev aramalarının zamanlamasına bakınca, bu tasarruftan Cumhuriyet Gazetesi'nin zarar görmeyeceğini aksine itibar kazanacağını ama hem iktidar partisinin hem cumhurbaşkanının yara alacağını görmemek için bu dünyada yaşamıyor olmak gerekir.

Dış dünyada ve uluslararası camiada Türkiye'yi frenlemek için bahane arayanlar terör örgütüne üyelikten tutuklanan Diyarbakır Belediye Başkanı'na bile sahip çıkarken terör örgütüne üye olmadığı açıklanan bir medya kuruluşuna yapılan baskını nasıl izah edeceğiz!

Hedef Cumhuriyet Gazetesi mi yoksa iktidar mı?

Yeni anayasa hazırlıkları sürerken, başkanlık konusunda belli bir aşamaya gelmişken medyaya baskı uygulandığı propagandasına yol açan bu tasarrufu nasıl açıklayacağız?

Türkiye hasımlarına kendi elimizle tepe tepe kullanacakları bir malzeme vermiş olmuyor muyuz?

Hâsıl-ı kelam, savcılığın bu uygulaması Cumhuriyet Gazetesi'ne itibar kazandıran ve iktidarı zora sokan bir tasarruf olmuştur!”

Editör: Haber Merkezi