BALIKESİR Valisi Hasan Şıldak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toplumun bilgilendirilmesi ve ifade özgürlüğü ile kişilik hakları arasındaki dengeyi korumayı görev ahlakı kabul eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eden Vali Heasan Şıldak, demokrasinin ayrılmaz bir unsuru olan medyanın, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip olduğuna dikkati çekti.

Vali Şıldak'ın mesajı mesajı şöyle: 

Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen talep ve görüşleri kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen gazeteci, toplumun gözü, kulağı ve sesidir.

Doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici olduğu kadar uyulması gereken temel ahlaki değerlerdir.Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan basın, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, aynı zamanda düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir. Bu nedenle, basın kendi ilkelerinden ayrılmadan, araç haline getirilmeden ilkeli şekilde görev yapmalıdır.

Halkın düşüncesi, hissiyatı, sevinci ve coşkusu basın aracılığıyla gün yüzüne çıkar.

Çünkü gazetecilik bilgi, birikim, araştırma, titizlik ve hassasiyet işidir. Basın ilkeleri, basın ahlakı gibi kavramlar, gazeteci sorumluluğunu anlatır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan basın, toplumu düşünmeye ve doğru sonuçları araştırmaya sevk eder.

Farklı görüş ve düşünceleri objektif ve doğru bir şekilde ortaya koyan basın, toplumun bilinçlenmesinde, dolayısıyla da huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli paya sahiptir.

Milletçe birlik, beraberlik ve bütünlük içinde Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, başta basın camiası olmak üzere hepimizin ortak sorumluluğudur.

Teknolojik gelişmelerle birlikte bilgi kirliliği de kaçınılmaz hale gelmiştir. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden gazetecilerin meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi günümüzde daha da önem kazanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu önemli mesleğe emek ve gönül veren, toplumun bilgilendirilmesi ve ifade özgürlüğü ile kişilik hakları arasındaki dengeyi korumayı görev ahlakı kabul eden bütün değerli basın mensuplarına sağlık ve başarı diliyor, ebediyete irtihal edenbasın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi