Vali Şıldak'ın 24 Temmuz Basın Bayramı mesajı şöyle:

"Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli unsurlarından biridir. 

Basın mensuplarının, meslek ilkeleri doğrultusunda, kişi hak ve özgürlüklerine zarar vermeden doğru ve tarafsız haber yapması, toplumun bilinçlenmesi yanında ülke gündemine duyarlılığı da artırarak, demokratik değerlerin gelişmesi ve güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Etik değerlere uygun, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren basın, ortak yaşam kültürünün gelişmesinde de önemli bir role sahiptir. Basın her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşıda toplumun ortak sesidir.

Demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, toplumsal gelişme ve bilinçlenmede demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir.

Nitekim; basının demokrasimizin yaşaması ve gelişmesi noktasındaki önemi, yakın bir zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde daha iyi görülmüştür. Basın mensuplarının meydanlarda yaşanan olayları anında kamuoyu ile paylaşması, tüm baskılara rağmen demokrasiden yana tavır koyması milletimizin uyanışında ve meydanlara inerek darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında büyük etkisi olmuş, bu durum basının gücünü ve etkisini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

İlimiz basın kuruluşlarının, dün olduğu gibi bugün de yarın da aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde kamuoyunu aydınlatıcı görevini sürdüreceğine inancım tamdır. Basın kuruluşlarımızın Balıkesir’ in sosyal, ekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Bu duygularla; başta Balıkesir basın çalışanları olmak üzere, tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Editör: Haber Merkezi