Başkan Ekrem Yavaş'ın mesajı şöyle:

“Bayramlar, insanlar arasındaki sevgi, saygı, dayanışma ve kaynaşmanın doruğa çıktığı özel günlerdir. Bu günler; dostlukların canlanması, üzüntülerin yerini sevincin alması, yardıma muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması, kimsesizlere sahip çıkılması ve insanlar arasındaki dargınlığın yerini sevgi ve muhabbetin alması açısından bir fırsat olarak görülmelidir. Bu yıl farklı bir Ramazan ayını geride bıraktık.

Camilerimizle buluşamadan, iftar sofralarında bir araya gelemeden, ama gönüllerde ve dualarda buluşarak evlerimizde geçen bir atmosfer yaşadık. Korona virüs nedeniyle sevdiklerimizden uzak ama aynı ev içerisinde aile bağlarımızın kuvvetlendiğini gördük. Paylaşmanın, birlik duygularımızın ne kadar güçlü olduğunu hissettik. Rabbimize yönelmemiz için bir fırsattı belki de bu bize.

Gözle görünmeyen bir virüsün hayatımızı nasıl değiştirebildiğine şahit olduk. İftar sofralarımız yoktu ama ihtiyaç sahiplerini, yaşlılarımızı unutmadık. Her gün kapı kapı dolaşarak iftarlıklarımızı ulaştırdık. Öksüz ve yetim kardeşlerimize, ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Ramazan bereketini paylaştık. Tabi ki bunları sizlerin, hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile başardık.

Eski Ramazanları anımsatan aktivitelerimizi sosyal medyaya sığdırdık, evlerinize konuk olduk. Kısacası uzaktan ama gönülden işler başardık. Ramazan bayramına ulaştık. Bayram namazında buluşamayacağız. Bayramlaşmadan, birbirimize sarılmaktan, el öpmekten hepimizin sağlığı için uzak duracağız.

Gönül selamı ile birbirimize olan sevgimizi hissettireceğiz. İlk kez bir bayram sevdiklerimizden uzakta, sokağa çıkma yasağı ile birlikte kurallara uyarak bayram neşesini evlerimize sığdıracağız. Telefonla, sosyal medya aracılığı ile bayramımızı kutlayacağız. Güzel günlere ulaşmamız tedbirlere uyduğumuz sürece çok yakındır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, halkımızın da duyarlılığı ile ülkemiz pandemi sürecini en iyi şekilde yürütüyor.

Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, sosyal vefa ekiplerimize, personelime, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizlere düşen de sosyal mesafeye ve uyarılara dikkat ederek, üreteceğiz, tarlalarımız dolup taşacak ve güzel günlere daha güçlü bir şekilde ışık tutacağız. Ramazan bayramının kan ve gözyaşının dinmesi, çekilen çilelerin ve ızdırabın sona ermesine vesile olması, virüs illetinden tez zamanda kurtulup birbirimizle yeniden kucaklaşacağımız günlerin gelmesi dileğiyle ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini temenni ediyorum.

İlçemizde de Ramazan Bayramının, sevginin ve kardeşliğin en yüksek düzeyde hissedileceği, insanlarımızın birbirlerine sıkıca kenetleneceği, milli birlik ve beraberliğimizi sağlayan değerlerin her yönüyle yaşanacağı günler olarak geçmesini umuyorum. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, gönülden edilen dualarda buluşmak dileğiyle, bütün vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, saygı ve sevgiler sunarım,” 

Editör: Haber Merkezi