"Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ülkesini, milletini ve dünyayı seven, insanlık için çalışan girişimci, vizyonu geniş ve aklın, çağın ve bilimin gereklerine sıkı sıkıya sarılarak çalışan bireyler olarak yetiştirmeyi önemli bir amaç edindik." diyen başkan Yılmaz'ın mesajı şöyle:


 

“Kıymetli Hemşehrilerim,

Bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101.yıldönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğindeki İstiklâl Mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Türk milletinin tek bir çatı altında millî kararlar almaya başladığı ve milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda başlattığı en önemli adım olmuştur. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milli bayramı olan 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. Böylelikle, 101 yıl önce kurulan ve yıllar geçtikçe kökleşen meclisimiz; Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza emanet edilmiştir. Bu sebepledir ki TBMM’nin açılış tarihi olan 23 Nisan, tüm dünya çocuklarına armağan edilen ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak tarihe kaydedilmiştir. Dolayısıyla tüm dünya çocuklarının kalplerinde kardeşlik hisleri oluşmuş, milli ve manevi değerler ile küresel ilkeler çerçevesinde tüm insanlığın huzur ve barış içinde yaşayabileceği bir dünyanın temelleri atılmıştır. Bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ülkesini, milletini ve dünyayı seven, insanlık için çalışan girişimci, vizyonu geniş ve aklın, çağın ve bilimin gereklerine sıkı sıkıya sarılarak çalışan bireyler olarak yetiştirmeyi önemli bir amaç edindik. Çünkü biliyoruz ki ülkemizin hedeflerini yakalaması, çocuklarımız aracılığıyla attığımız sevgi, barış, çalışkanlık ve başarı tohumları ile mümkündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, O’nun silah ve fikir arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor geleceğimizin çocuklarımız gibi aydınlık, pırıl pırıl ve neşeli olmasını diliyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: Haber Merkezi