Google Ads eski adıyla Google AdWords, Google üzerinden yapılan arama sonuçlarında YouTube reklamlarınızın gösterilmesini sağlayan ve iş ortağı sitelerde online pazarlama aracı olarak kullanılan bir sistemdir. Aynı zamanda Google reklamları internet üzerinde reklam ekosisteminde en fazla bütçe ayrılan kanallardan biridir. Bu nedenle dünya üzerinde en fazla reklam Google Adwords üzerinden sağlanmaktadır. 

Google reklamları için 2022 yılı itibarıyla ortalama olarak 2 milyondan fazla kullanıcı gerekli olan tüm adımları atarak firmaların isimlerini dünyaya duyurmak adına bu pazarlama stratejisini kullanmaktadır.  Aynı zamanda Google reklamları 2000 yılının kasım ayı itibarıyla faaliyet göstermeye başladığından dolayı oldukça talep Gören ve güvenilir olduğu düşünülen bir sistemdir.

Google Reklam ve Pazarlama Sistemi

Bu sistem içerisinde kalite puanı ve teklif stratejileri gibi önemli kavramlar mevcuttur. Online pazarlama aracı sayesinde ne şekilde reklam verileceği ve neyin üzerinde daha fazla durulması gerektiği profesyonel olarak hizmet veren Google adwords ajansı sayesinde daha etkili olur.  Bu nedenle  Google adwords üzerinden verilen reklamlar hangi işletme türüne bakılmaksızın  kaliteli olarak hizmet alabilmesini sağlayacak şekilde geliştirilmesi daha fazla reklam alma olanağı sağlar. 

Verilen bu reklamlardan tüm süreci takip ederek reklamları verilen bütçenin sonunda ne kadar fazla  gelir elde edildiği gözle görülecek şekilde bariz belli olur. Kısacası bu sürece ayrılan meblağının  hızlı bir şekilde geri dönüş sağladığı açıkça görülür.

Neden Buradan Reklam Vermeliyim?

Adwords reklamları Google üzerinden ayda ortalama 200 milyarın üzerinde arama yapılması ile birlikte karşımıza çıkan bir durum olduğu için tercih edilebilir. Aynı zamanda reklam ajansı yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda 20 milyondan fazla internet sitesi kullanıcılarına aynı anda firmanızın tanıtımını yapabilir.  Yapılan araştırmalardan Google arama sonuçlarından doğan tıklamalar da ilk üç sıradaki reklamlı linkler %40 oranında daha fazla tıklanıyor. Aynı zamanda satın alma işlemleri genellikle bu sistemler üzerinden %65 oranında gerçekleştiriliyor. 

Bu nedenle firmaların ilk 3 sırada yer alması oldukça önem taşıyor. Reklamı verebilmek için Google iletişim merkezi ile görüşmek yeterli oluyor. Fakat bu işlemleri sizin yerinize özel firmalar da sağlıyor. Firmalar aracılığı ile yapılan tüm işlemler daha etkili oluyor.

Reklam Faaliyetleri ve Kazanç

Günümüz koşullarında gelişen küresel dünya içerisinde ve yaşanan kısıtlamalar sebebiyle yaşam tarzının değişmesi ve tamamı ile tüm faaliyetlerimizin İnternet ortamında sağlanabilmesi, reklamların büyük ölçüde kazanç getirmesini sağlamıştır. 

Bu nedenle Google ADS,  yapmış olduğu çalışmalar ve büyük ölçüdeki reklam potansiyeli sayesinde firmalar tarafından tercih edilmelidir. Profesyonel hizmet veren firmaları tercih etmek ve detaylar ile uğraşmamak adına bu hizmeti sağlayan firmalara danışmak oldukça önemli bir rol oynuyor. Firmanız için vermek İstediğiniz tüm reklamları Less Medya güvencesi adı altında  uygun fiyatlı ve  kaliteli şekilde https://www.less.com.tr/google-adwords-reklamlari/ linkinden detaylı olarak sağlayabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi