Çamaşır Suyu Lekesi Nasıl Çıkar

Özellikle ev işlerinde başa gelen sorunlardan biri çamaşır suyu lekesidir. Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar herkes bilmek ister. Hele iyi bir giysiye bulaştıysa çok can sıkıcıdır. Koyu renk bir giysi ya da herhangi bir kumaşta oluştuysa görüntü hiç hoş olmaz. Çamaşır suyu lekesinin çıkması imkânsız değildir. Bu problemden kurtulmak için bazı metotlar vardır.

Mutlaka faydalı olabilecek çamaşır suyu lekesi çıkarma yöntemlerinden birini denemekte fayda var. Bu tür lekelerin çıkarılabilmesi için birkaç pratik bilgiden söz edilebilir. Bu leke çıkarma işlemlerine güven duymayanlar ise hiç işlem yapmadan kuru temizlemeye başvurabilir. Çamaşır suyu lekesinin çıkarılması gündeme geldiği zaman titiz bir çalışmanın şart olduğunu ifade edebiliriz. Burada çamaşır suyu lekesinin ne kadar süre sonrasında temizleneceği konusu önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hangi Uygulamalarla Çamaşır Suyu Lekesi Çıkar

Beyaz Sirke çamaşır suyu lekelerinde ve rengi sararmış beyaz çamaşırların rengini düzeltmekte çok faydalıdır. Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar sorularının bir cevabı da beyaz sirke ile yapılacak işlemlerdir. Bir çorba kaşığı damıtılmış beyaz sirke 2 bardak soğuk su ile karıştırılır. Bu solüsyon lekeli kumaşa beyaz bir bez ya da pamuk ile sürülür. İşlem bittikten sonra kuru bir bezle kurulama işlemi yapılır.

Diğer Çamaşır Suyu Lekesi Çıkarma İşlemleri

Çok yaygın kullanılan yöntemlerden biri de alkol ile çamaşır suyu lekesi çıkarmaktır. Çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar noktasında bu işlemi denemek faydalı olabilir. Öncelikle leke oluşumu aktif mi? Buna engel olmak için lekeyi durağan hale getirmek için bölgeye kabartma tozu uygulanır. Ucu pamuklu ince bir çubukla ya da beyaz bir pamuklu bez ile leke dairesel hareketlerle silinir. Alkol tamamen yedirildiğinde alan soğuk suyla yıkanır.

Editör: Haber Merkezi