Bugün sizlere "Türkiye'yi doyuran il",  "yaşanacak şehir" ve "hayat dolu Balıkesir" diye lanse edip marka şehir yapmaya çalıştığımız Karesi,  Milli Mücadele meşalesine ilk kıvılcımı çakıp ateşleyen Kuvay-i Milliye'nin Başkentidir aslında.

Yunan İzmir'i işgal ettiğinde, "Bu işi halledecek delikli demirdir” diyerek ilk adımı attıktan sonra kurduğu düzenli ordularıyla ve topladığı kongreleriyle Kuvay-i Milliye ateşinin yakıldığı,  başta Batı Anadolu olmak üzere tüm ülkeye örnek olan çok önemli bir ildir Balıkesir..

Alaca Mescit ve Okuma Yurdu toplantılarıyla yazılan destanın 102. yılıydı bugün. 

Balıkesir'e özgü Kuvay-i Milliye Günüydü. 

Her 16 Mayıs'ta Edremit yolu üzerindeki anıtta buluşur, Türkiye haritası motifli çelenk bırakır, saygı, minnet ve rahmetle anardı bayraklaşan kahramanlarını Balıkesirliler..

Bu kez "pandemi" engel oldu hatırlamaya, anmaya "bayrak adam"ları.

Sosyal medya mesajlarıyla savdık bu yılı!

İnşallah 2022'nin 16 Mayıs'ında Valisi, 21 Belediye Başkanı, 8 Milletvekili, iktidarı ve muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, 7'den 77'ye Kuvay-i Milliye anıtı önünde toplaşacağız.

Hem bir şehri uyandıran Leblebici Raşit Efendi (Yahşioğlu) şahsında tüm Kuva-yi Milliyenin bayraklaşan kahramanlarını saygı ve rahmetle anacağız,

hemi de anamızın ak sütü gibi helalimiz olan İSTİKLAL MADALYA talebimizi daha gür, daha yüksek sesle haykırıp taa Ankara'ya duyuracağız!

Bugün anıta gittiğimde, 


gözlerim Türkiye haritalı çelengi arasa da 

yüreğim çok farklı duygular taşıyor, 102 yıl öncesinin heyecanıyla coşuyordu. 

o karanlık günlerde yayımladıkları Ses, Doğru Söz, İzmir'e Doğru  gazeteleriyle halkı direnişe çağıran, 

destansı haberlerin yer aldığı 2 sayfalı gazeteleri saman balyaları arasında cephelere ulaştırıp Kuvay-i Milliyecilere moral aşılayan 

Mustafa Necati, Hasan Basri, İsmail Hakkı ile Vasıf ve Esat Çınar'ı yaşıyor, 

vatan şairi Mehmet Akif'in Ses gazetesindeki dizelerini haykırır gibiydim.

Vatan için, bayrak için can, kan veren tüm yiğitleri saygı, rahmet, minnetle anarken, Balıkesir basınının şanlı geçmişiyle bir kez daha gurur duyuyordum bugün Kuvay-i Milliye Anıtına baktıkça...

Cennet gibi şehrin güzel insanları.

Unutmayın!

Hemen bugünden not alın, görebileceğiniz yere asın.

2022'de önce Alaca Mescitte, ardından Kuvay-i Milliye Anıtındayız.

Bayrak adamların torunlarına yakışan ve yakışacak olan budur.

Kardeşlerim

O güne kadar bir de ev ödevimiz olsun mu?

Bence olsun.

Nasıl ki Zağnos Paşa Camii ve Külliyesini eksikliklerine rağmen ortaya çıkardıysak, halkımıza o manevi havayı solutuyorsak...

hadi gelin, bir el atın da

Alaca Mescidi şanına yakışır havaya kavuşturalım.

..ve bunu bir övünme vesilesi için değil, tarihimize karşı vazifemiz olduğu için yapalım.

Selametle...

Bu vesileyle, Balıkesir'in Bayram Adamlarını bir kez daha saygı ve minnetle anarken, "Bütün Ülidem Gençliktedir" diyen Atatürk'ün gençlere armağanı olan "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı"nı Tebrik Ederim.