Beş yıldızlı otel konforundaki 850 yatak kapasiteli yeni devlet hastanesinin ihalesi 21 Mayıs'ta. İki yılda bitirilmesi hedeflenen hastane, farklı mimarisi, yüksek standartları ve doğadan ilham alan tasarımıyla bölgede tek olacak.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı A. Edip Uğur, İzmir yolu üzerine inşa edilecek 850 yataklı Devlet Hastanesi ihalesinin 21 Mayıs'ta yapılacağını bildirdi. Uğur, verdiği müjdeyle yeni hastaneyle ilgili kamuoyundaki tartışmalara da son noktayı koydu.

"KLASİK HASTANE ALGISI TARİHE KARIŞACAK"

Yapımını TOKİ'nin üstleneceği yeni hastane binasının beş yıldızlı otel konforunda olacağını belirten Uğur,  "Balıkesir'in 25 yıllık ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilecek hastane, büyük depremlere de dayanıklı olacak. Yeni hastaneyle birlikte klasik hastane algısı da tarihe karışacak. Proje kapsamında yapılacak 'anne oteli' ve 'refakatçi oteli' eklentileriyle de hastaneler artık otel gibi hizmet verecek" dedi.

İHALESİ 21 MAYIS'TA YAPILACAK

Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balıkesir'in sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi kapsamında önemli mesafeler alındığını söyledi.

Balıkesir'deki mevcut 2 devlet hastanesinin bugüne kadar yapılan yatırımlarla günün koşullarına uygun hale getirilmeye çalışıldığını belirten Uğur, şöyle konuştu:

''Mevcut hastanelerin fiziki yetersizlikleri nedeniyle kente yeni bir hastane yapılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalar doğrultusunda 850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir'e kazandırılmasının önünde engel kalmadı. Kampüs hastane niteliğinde yapılacak yeni hastane binasının inşaat ihalesi TOKİ tarafından 21 Mayıs'ta yapılacak.''

"BALIKESİR, BÖLGENİN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK"

Büyük bir eksikliği giderecek bölge hastanesinin temelinin bu yılın ikinci yarısında atılacağını belirten Uğur, hastanenin, 2016 yılı içinde hizmete girmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Balıkesir'in sağlık alanında önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Uğur, ''Diş Hastanesi ile üniversitemiz bünyesindeki Tıp Fakültesi Hastanesinin yeni binası tamamlanmak üzere. Eğitim ve Araştırma Hastanesi için geri sayım başladı. Bunlar tamamlandığında Balıkesir, bölgenin sağlık üssü niteliğini kazanacak. Vatandaşlarımız dertlerine derman aramak için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak'' diye konuştu.

BALIKESİR 850 YATAKLI DEVLET

HASTANESİ'DE NELER OLACAK?

Balıkesir 850 Yataklı Devlet Hastanesi farklı mimarisi, yüksek standartları, doğadan ilham alan tasarımı ile sağlık sektörüne yön verecek.

Son dönemde dünyada yaygın bir şekilde vurgulanan ''yeşil bina'' akımında öncü denebilecek örneklerden biri olan yapı sağlık yapılarına farklı bir pencereden bakıyor.

Hasta iyileşme sürecini hızlandırdığı yapılan araştırmalarla kanıtlanan yeşil alan ve çevre düzenlemelerine daha çok alan ayırabilmek için projedeki 1889 otoparkın %85'i kapalı otopark olarak tasarlandı.

Yapılan birçok araştırmada hastaların kendilerini evde hissetmelerinin de  iyileşme sürecine olumlu yönde katkıda bulunduğu tespit edilmiştir. Tamamen insan odaklı tasarımı, güçlü kurgusu hastalara hasta odasından ziyade bir ''ev ortamı'' vaat ediyor.

KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK

Balıkesir'in mavisini, yeşilini, çiçeklerinin binbir rengini bünyesinde barındıran yapı kendi enerjisinin yüzde 25'ini kendisi üretebilecek ve tamamı tek ve çift kişilik odalardan oluşacak.

Toplam  94.500 metrekare arsa içerisinde, 42.300 metrekare oturma alanı, 181.760 metrekare toplam inşaat alanı, maksimum 1154 yatak kapasitesine sahip yapıda Diyaliz Merkezi, Yanık Merkezi, 12 yataklı Anne Oteli, 165 yataklı Yoğun Bakım Birimi, Kemoterapi Merkezi, Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, Nükleer Tıp Birimi ve KETEM gibi birimler bulunacak.

PROJEDE HERŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Özellikle poliklinik ve acil gibi gündelik hasta sayısının yüksek olduğu birimlerde, hastane içerisinde çeşitli sosyal alanlar bulunacak. Hastane arazisi içinde de farklı noktalara konumlandırılmış 700 metrekare hasta meşguliyet alanı bulunacak.

Çağının teknolojilerinin büyük bir kısmını bünyesinde barındıracak olan yapıda ''gelecek''te düşünüldü. Böylece yapı gelecekte değişen ve gelişen teknolojilere kolayca ayak uydurabilecek şekilde tasarlandı. Zamanla yataklı birim ihtiyacının artması durumu göz önüne alınarak projede genişleme alanları bırakıldı.

Yapımı yaklaşık üç yıl sürecek olan Balıkesir 850 Yataklı Devlet Hastanesi tahminen 2016 yılında hizmete girecek.

Editör: Haber Merkezi