Balıkesir'de Sağlık Müdürü bir kez daha değişti.


Op. Dr. Mehmet Burak Öztop

Bilecik'ten 7 ay önce Balıkesir'e gelen 40 yaşındaki Dr.Mehmet Burak Öztop, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atandı. Balıkesir'de boşalan koltuğa Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz'ın ataması yapıldı.
Yaklaşık 2 yıldır Aydın'da görev yapan Yavuzyılmaz, Balıkesir'e atandığına ilişkin haberi Bakan Yardımcısının kendisini arayarak bizzat verdiğini söyledi. 
Trabzon Vakfikebirli olan 46 yaşındaki Dr. Yavuzyılmaz, spora olan ilgisiyle tanınıyor.


FEVZİ YAVUZYILMAZ KİMDİR?
1973 yılında Vakfıkebir'de doğdu.. İlk ve ortaöğrenimini Vakfıkebir'de tamamladı. 
2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Rize, Ankara ve Trabzon SSK Hastanesi Acil Servisinde görev yaptı. Trabzon'daki görevi sırasında; hastane çalışmalarının yanında birçok spor organizsayonunda  görev aldı.. 
Trabzon SSK voleybol takımında voleybol Şube Sorumlusu ve İdmanocağı Spor Kulübünde yönetici olarak görev yaptı. 


Trabzon İlinde yapılan birçok spor organizasyonunda yönetici olarak görev yapmış olup,  Okul Sporları Federasyonu sağlık kurulu üyesi ve dünya şampiyonu olan Erdoğdu Lisesinin Guatemala da kafile doktorluğunu yürüttü.. 
2009 yılında Düzköy ilçesi Çal Beldesinde Aile Hekimliği olarak atandı. 2010 yılında Düzköy İlçe Hastanesine Kurucu Başhekim oldu. 2012 yılında Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğünde Kurucu Müdür olarak görev aldı. 


2014 yılında Ortahisar İlçesi İlçe Sağlık Müdürlüğünde Kurucu Müdür olarak görev yaptıktan sonra 2016 yılında Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğüne getirildi.. 30 Haziran 2017 tarihi itibari ile Gümüşhane İl Sağlık Müdürü olarak atandı.. 31 Ekim 2017'da atandığı Aydın İl Sağlık Müdürü iken 17 Mayıs 2019'da Balıkesir'e atanan  Fevzi Yavuzyılmaz evli ve 1 çocuk babası.

Bakan geldi, gördü, gitti ve bileti kesti
Servet Kocagöz (solda), Murat Yeşilbaş (sağda)

KOLTUK DEĞİL, ÖĞÜTME MAKİNASI
Balıkesir Sağlık Müdürlüğü'nde Mayıs 2016'da görev süresi biten Op. Dr. Hasan Hocaoğlu'nun yerine, yardımcısı Murat Yeşilbaş koltuğa oturmuştu. 
Dr. Yeşilbaş yaklaşık 1 yıl bu görevde kaldı. 
Yerine Dr. Servet Kocagöz atandı. Kocagöz de bir yılı doldurmadan nöbeti Necati Kelemençe'ye devretti. 
Balıkesirli bir isim olması nedeniyle görevi atanması şehirde sevinçle karşılanan Kelemençe koltukta 11 ay kalabildi. 
Yerine Bilecik'ten M. Burak Öztop getirildi. Öztop, Balıkesir'i tanımayadan İzmir'e müdür olarak atandı.
Boşalan göreve Aydın'dan Dr. Fevzi Yavuzyılmaz getirildi. 

Editör: Haber Merkezi