Susurluk’ta yapılacak 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin temeli törenle atıldı.

Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ve vatandaşların katıldığı törende Susurluklular'ın yüzü güldü. 

HASTANE MODERN TIBBİ 
TEKNOLOJİLERLE DONATILACAK

İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, törendeki konuşmasında, Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm programının her geçen gün güncellenerek hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Keskin, “Balıkesir’de  sağlık alt yapısını güçlendirerek nitelikli ve özellikli hizmet verilmesini sağlamak en önemli hedefimiz. Sağlık hizmetlerinde bir çok gelişmiş ülkeyi geride bırakan ülkemiz modern hizmet verilmesi amacı ile güçlü sağlık alt yapısının oluşturulması ile ilgili Balıkesir’de de yeni bir yatırımın temellerini atmaktadır. Fiziki koşulların yanı sıra modern tıbbi teknolojiler ile donatılacak hastanemiz ile halkımıza hizmet sunulacak. İşte bu sorumluluk içinde hareket eden bakanlığımız ve siz değerli yerel yönetim temsilcilerimizin destekleri ile ilimiz son yıllarda çok büyük sağlık yatırımlarına kavuştu ve hızla yeni yatırımlar devam ediyor.

Balıkesir, depreme dayanıksız, eski, ekonomik ömrünü tamamlamış binalardan modern, hastanelere  hızla kavuşuyor.

39 BİN METREKARE
ARSA ÜZERİNE YAPILACAK

Mevcut  Susurluk Devlet Hastanemizin A Bloğu 1962, B Bloğu 1992, C Bloğu 2007 yılında inşa edilmiş olup günümüzde 40 yataklı olarak hizmet vermektedir. Hastanemizin arsa alanı 7 bin 299 metrekare,kapalı alanı ise 3 bin 792 metrekaredir. Temelini atacağımız yeni  hastanemizin arsa alanı 39 bin 582 metrekare, kapalı alanı 17 bin 974 metrekare, oturma alanı ise 3 bin 583 metrekaredir. Üç kat ve üç bloktan oluşacak hastanemiz 50 yatak kapasite ile C Rol Grubu Hastane olarak hizmet verecek. 24 hasta odası çift kişilik nitelikli hasta odası olarak planlanmıştır. Dört yataklı palyatif servisi, 6 yataklı 1. Basamak Yoğunbakım Servisi, 2 yataklı SDL servisi, 4 ameliyat salonu, 6 diyaliz odası, 6 diş üniti, 4 acil servis yatağı, 15 acil servis müşahade yatağı ve 1 KBRN ünitesi ile hizmet verecek.

Hastane otoparkı toplam 186 kapasiteli olarak planlanmıştır. Yeni hastanemiz 46.5 milyon liraya mal olacak ve 700 günde bitirilecek. Tüm bu yatırımlarla ilimize son yıllarda toplam 46 sağlık tesisi kazandırılarak bugüne kadar bir milyar 40 milyon liralık yatırım yapılmıştır. Yatırım programlarına alınan yatırımlarla ilimize sağlanan sağlık yatırım bedeli bir milyar 140 milyon lirayı bulacaktır. Bu büyük yatırımların ilimize kazandırılması için desteklerini her zaman hissettiğimiz Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeği geçen herkese tüm Balıkesirli hemşerilerim adına sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Susurluk Devlet Hastanemizin vatandaşlarımıza ve sağlık personellerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi