Bu yıl 30.su düzenlenen Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Burhaniye’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burhaniye Belediye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler bayrağı devraldıktan sonra hedeflerinin Burhaniye’ye büyük hizmetler yapmak olduğunu söyleyerek Kılıçdaroğlu’na bir sunum gerçekleştirdi.

Deveciler yaptığı sunumda, 4,5 ayda gereksiz harcamaların hepsini kestiklerini ve tasarruf yaptıklarını ve bu yapılan tasarrufla belediye kasasını doldurduklarını belirterek “Daha önceki abartılı ihaleler ve harcamaların çok olduğunu tespit ettik ve hemen önlemimizi alarak bunları Burhaniye’mize hizmete çevirdik” diye konuştu.

4,5 ayda 5 Trilyon hizmet yaptık 5 Trilyon borç ödedik

Başkan Deveciler konuşmasının devamında “4,5 ayda 5 trilyon liralık tasarrufla iki adet kamyonet, otobüs ve hizmet aracı başta olmak üzere, çevre düzenlemeleri, çöp konteynırları, bordür ve tretuvar çalışmaları yaptıklarını, belirtti. 4 ayda sadece akaryakıttan 160 bin lira kar elde ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Deveciler, sabah ve akşam kendi aracını kullandığını ve ilçenin içinde araba kullanmayarak yürüdüğünü ifade etti. Deveciler, 4,5 ayda 5 Trilyonluk yatırım yaptıklarını ve 5 Trilyon da borç ödediklerini vurguladı.

Prestij projesi, Burhaniye’ye modern çarşı

Burhaniye’de çarşı olmadığını sözlerine ekleyen Deveciler, Prestij projesi olarak bir çarşı projesi hazırladıklarını, Ali Çetinkaya Caddesini çarşı yapacaklarını söyleyerek “ortalama 3 trilyon liralık bir yatırımla, Burhaniye’yi modern bir çarşıya kavuşturacağız” diye konuştu.

Üç adet gündüz bakım evi müjdesi

Hayırseverler tarafından 3 adet gündüz bakım evi için çalışmalara başladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, proje çizimlerini Kemal Kılıçdaroğlu’na göstererek “projesini yılbaşına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Umarım bu projelerin açılışlarını da size yaptırmak istiyoruz” dedi.

Kimseyi boynu bükük bırakmayacağız

Sosyal Etkinlik Merkezi projesini hayata geçirmek için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptıklarını dile getiren Başkan Deveciler, “durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarını 15 derslikli 500 öğrencinin eğitim alabileceği şekilde Üniversiteye hazırlayacağız. Kimseyi boynu bükük bırakmayacağız” dedi.

Proje sunumundan sonra Belediye Başkanı Deveciler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir tabak plaket ve içinde Burhaniye’ye özel zeytin ve zeytinyağı bulunan bir sepet hediye etti.

Ayrıca Belediye’de staj yapan Esra Aydın Kılıçdaroğlu’na yaptığı karakalem portreyi verdi.

Makam ziyaretinden sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler İskele Yat limanında yapımı tamamlanan Demokrasi parkının açılışını kurdelesini keserek parkı hizmete açtılar.

Editör: Haber Merkezi