AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına Balıkesir'i temsilen İl Başkan Vekili Ekrem Başaran, İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Buğra, İl Gençlik Kolları Başkanı M. Zahid Bayram ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı. 

Balıkesir heyetinin gündeminde, beklenen istifasını geçtiğimiz 18 Kasım'da kamuoyuna açıklayan Av. Ahmet Sağlam'ın yerine kimin görevlendirileceği konusu vardı. 

Bir bölümü tv ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla canlı yayınlanan toplantıda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti'de eski diye bir kavram yoktur. Görev değişikliği vardır. Herkes her zaman çalışmaya devam eder. AK Parti'nin sahibi millettir" diyerek partililerine seslendi.

BALIKESİR İÇİN KONUŞULAN İSİMLER

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı için görevlendirilecek isimler üzerine çeşitli tahminler yürütülüyor.

Partililer, gönüllerindeki isimleri sosyal medya hesaplarından paylaşıp kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

İL BAŞKANI BİR KADIN OLABİLİR

Bunlar arasında , hemen her kesim tarafından sevilen, sayılan eski milletvekili İsmail Özgün yanı sıra, eski belediye başkanı Zekai Kafaoğlu, MÜSİAD Başkanı Erdem Özer, OSB Müdürü Mesut Eray, eski milletvekili Cemal Öztaylan, partinin Balıkesir'deki kurucularından Emin Ermişler, eski il başkanı Özkan Savran, eski belediye meclisi üyesi Yusuf Hocaoğlu, mevcut başkan vekili Ekrem Başaran, iş adamı Okan Telaşeli gibi isimler öne çıkarken İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Buğra ile  KADEM Balıkesir Temsilcisi Zeliha Kahraman adı da il başkanlığı için gündemde.

HAFTA SONU TEMAYÜL VAR

Balıkesir il başkanının belirlenmesi amacıyla hafta sonu temayül yoklaması yapılacağı öğrenildi.

Cumartasi günü Balıkesir'e gelmesi beklenen Bölge Koordinatörü Denizli Milletvekili Şahin Tin, partililerin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bire bir görüşmeler yapacak. 

Tin, hazırlayacağı raporu AK Parti Genel Merkezine sunacak ve üzerinde mutabık kalınan isimler Ankara'ya davet edilerek mülakata alınacak. Ardından Balıkesir il başkanınımn ismi belli olacak.

.

Editör: Haber Merkezi