2004-2009 yılları arasında Balıkesir Belediye Başkanlığı yapan merhum Sabri Uğur, Hakk'a yürüyüşünün  4. yılında anılıyor. 

Uğur’un başkanlığı döneminde meclis üyesi olan AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, “Sabri Uğur başkanımızı unutmadık, unutmayacağız. Öznesi Balıkesir olan her konu Sabri başkanımızdan bize mirastır dedi.

Sabri Uğur’un Balıkesir’de çağ açtığına dikkat çektiği açıklamasında  Başaran, şunları söyledi:

KABRİ BAŞINDA ANMA VAR

“Kendisini, Öznesi Balıkesir olan her konunun muhatabı  olarak gören ve hizmette sınır tanımayan Sabri Uğur başkanımızı unutmadık, unutmayacağız.

Görev yaptığı 2004-2009 yılları arasında; gecesini gündüzüne katarak Balıkesir’i “kasabadan kente dönüştüren isim” olarak kent tarihine adını yazdıran, Balıkesir’in mimarı, Balıkesir’e çağ atlatan efsane Başkan Sabri Uğur’un vefatının 4. Sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.

1 Haziran 2021 Salı günü ikindi namazının ardından Sabri başkanımızın kabri başında anma programı düzenliyoruz.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle birlikte Balıkesir’e büyük hizmetleri olan ve aynı ekipte olmanın verdiği gururla Başkanımızı bir kez daha dualarla anacağız. Rabbim mekanını cennet, ruhunu şad eylesin inşallah.”

ÖZNESİ BALIKESİR OLAN HER KONU,
SABRİ BAŞKANIMIZDAN BİZE MİRASTIR

2004 yerel seçimlerinde biz Balıkesir’in mimarı olan Başkanımız Sabri Uğur ile beraber, o belediye başkanı oldu, biz de onun meclis üyesi olduk. 5 yıl boyunca ben de daimi encümen ve imar komisyon üyeliği yaptım.  Sabri Başkanım şehir dışına ve yurt dışına gittiğinde de başkanvekilliğini yürüttüm. 5 yıllık süreçte biz Balıkesir’de çok ciddi işler yaptık. Tabiri caizse Balıkesir’in altını üstüne getirdik. Doğalgaz, Kanalizasyon ve elektrik şebekeleri dahil bütün altyapı ile ilgili işlemleri Balıkesir merkezde hallettik. Üzerlerinin örtülmesi, kaldırım ve asfaltın yapılmasıyla ilgili çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.

BUGÜN OSB BU KADAR GÜÇLÜ İSE,
SABRİ UĞUR BAŞKANIMIZ SAYESİNDEDİR

Balıkesir’in biriken tüm yükünü Sabri Başkanımız inisiyatif alarak; Hazine Bakanımızla, Maliye Bakanımızla, Sanayi Bakanımızla, Ankara ile çok ciddi bir diplomasi trafiği başlattı. Borçların ertelenmesini, OSB’nin biraz nefes almasını, davaların hızlıca halledilerek ayağımıza pranga olmuş hukuki problemleri çözerek, buraya yatırım yapmayı düşünen insanların aklında soru işareti oluşturacak, her şeyi ortadan kaldırarak, OSB’nin önünü açtı.

SABRİ BAŞKANIN BALIKESİR SEVGİSİ,
ÇALIŞMA DİSİPLİNİ BİZE ÖRNEKTİR

Öznesi Balıkesir olan, her konunun muhatabı olarak her konuyu çözme noktasında kendini sorumlu gördü ve çözdü. Biz de çok güzel ekip olmuştuk. Benim de Balıkesir denince akla gelen, canlanan hatıralar, çalışma disiplini, sonuç alma, şehre katkıda bulunmanın karşılığı olarak, Öznesi Balıkesir olan her konunun takipçisiyiz sözünü yani Sabri Bey’in mirasını kendimize bir başlık olarak görev addettik. Nereye bakarsam bakayım, Balıkesir ilgili hangi konuya bakarsam bakayım bu başlık hatırıma geliyor. Bu sözün hikayesi budur, Sabri Başkanımızdan bize bir hediyedir. Bizde de her daim karşılığını bulur.

SABRİ UĞUR BAŞKANIMIZ BALIKESİR’E ÇAĞ ATLATTI


 

Bu nedenle, ekibinde bulunmaktan büyük gurur duyduğum, Balıkesir’in mimarı, Balıkesir çağ atlatan, Balıkesir’in bugünlere gelmesinde büyük emekleri olun, olmazları olduran çalışma gayreti ile bizlere örnek olan Sabri Uğur Başkanımızı, 4. Sene-i Devriyesi’nde rahmet, minnet ve dua ile anıyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin.”

Editör: Haber Merkezi