AK Parti'de istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur hem belediye başkanlığı hem de partisinden istifa etti. Edip Uğur şu açıklamaları yaptı:

"GÖREVİMDEN AYRILMA NOKTASINA GETİRİLDİM"
"Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ve fakat ailenize, evinize kadar ulaşan baskılar, tehdide vatan müdahaleler var. Bu katlanılacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. Dolayısıyla AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Gelinen bu durumda partimden ve belediye başkanlığı görevimden ayrılma noktasına gelmiş, getirilmiş bulunmaktayım.

 
"PARTİME VE BAŞKANLIK GÖREVİME VEDA EDİYORUM"
Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum.
 
"ÜZGÜNÜM, KIRGINIM AMA HUZURLUYUM"
İnancım ve itikatım gereği olanda hayır vardır. Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Balıkesir sevdalısı olarak şehrime, hemşehrilerime hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Hepinize, bütün hemşehrilerime, yol arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma ve bu uzun mesai yıllarında bana destek olan aile teşekkür ediyorum. Ve Allah'a ısmarladık diyorum, hoşça kalın."
Editör: Haber Merkezi