Basın toplantısı düzenleyen Hasan Avcı, her türlü eleştiriye açık olduğunu ancak yalan haber yazanları baş tacı etmeyeceğini söyledi. “Milletin emanetinin bekçisiyiz. 2019’da bütçemiz 4.7 milyon lira fazla verdi. Seçim geçirdik, belediye kasasından 25 kuruş kullanmadım” ifadesini kullandı.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Başkan Yardımcıları Fikrettin Kocaman, Kadir Uzun ve Dr. Feyyaz Çiftçi ile birlikte Plevne Mahallesindeki Millet Kıraathanesi’ndeki toplantıda 2019 yılı çalışmalarını değerlendirdi, 2020 ve 2021 yıllarında hayata geçirecekleri proje ve çalışmaları anlattı. Şeffaf yönetim anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Avcı, diğer yerel yönetimlerin de örnek alması gereken açıklamalarda bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMAYACAK

Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül’de Kentsel Dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden hazırladıkları Kentsel Dönüşüm çalışmalarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığından onay beklediğini bildirdi.

Avcı, “Kent merkezimizin bazı bölgelerinde eski imar planlarına ve mevzuata aykırı yapı olması mevcut imar planlarının günümüz ihtiyaçlarının karşılamaması, sosyal donatı alanlarının yetersiz olması gibi faktörlerden yola çıkılarak Gümüşçeşme Mahallesinin bir kısmı ve Dinkçiler-Hacıilbey Mahallelerinin bir kısmı kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlendi. Her iki bölgede de yapılaşmanın sadece yüzde 19’u ruhsatlı. Bu kentsel dönüşüm çalışması Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaya sunulmuş ve konu hakkında cevap bekliyoruz” dedi.

31 Mart  2019 itibariyle görev süresinde yeni döneme başladıklarını hatırlatan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, geçtiğimiz günlerde vefat eden Hüseyin Akyüz'e rahmet diledi. Başkan Yardımcılarından Osman Ödemiş'in istifa etmesiyle yerine Feyyaz Çiftçi'nin atandığını bildirdi. 

2019’da inşaat projelerinin internet üzerinden onaylanarak yapı ruhsatlarının verildiği ALDOS dijital uygulamasını başlattıklarını hatırlatan Hasan Avcı, vatandaşların her türlü istek ve şikayetlerinin alınıp ilgili birimlere yönlendirildiği BRİDGE dijital sistemini hayata geçirdiklerini söyledi.

ALGEM'LE İHTİYAÇ SAHİBİ

AİLELERE DOKUNUYORUZ

ALGEM ile ihtiyaç sahibi ailelere destek vermeye devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “38 kurs açtık ve 836 kursiyerimiz bu kurslarda sertifika aldı, 65 kursiyerimiz iş sahibi oldu. ALGEM sosyal marketimizden 31 Aralık 2019 tarihinde faaliyetine son verilinceye kadar 10 bin 607 aile gıda yardımı aldı.

GIDA YARDIMLARI AKILLI KARTLA

ALGEM sosyal marketimizin faaliyetine son verdik. Gıda yardımı yaptığımız aileler vereceğimiz kartlarla en az beş marketten ve bu marketlerin 20 şubesinden alışveriş yapabilecek. Vatandaşlarımız her ayın 3’ünden ay sonuna kadar alışveriş yapabilecek. 159 ihtiyaç sahibi çocuğumuza  kırtasiye yardımı ve 4 bin 370 kitap dağıtımında bulunduk. 38 çocuğumuzu sünnet ettirdik. 152 ailemize odun yardımı, 303 ailemize kömür yardımı yaptık. 323 öksüz yetim çocuklarımıza Bursa/Uludağ ve Edirne tarih ve kültür gezileri  düzenledik” diye konuştu.

MEYVE AĞACI VE LAVANTA EKTİK

Nergis ve Pamukçu Mahalleleri arasında  70 dönümlük alanın 20 dönümlük kısmına 7 çeşit meyve ağacı, 20 dönümlük kısmına ise lavanta ekimi, 30 dönümlük alana tıbbi aromatik bitkilerle buğday ekimi yaptıklarını kaydeden Avcı, “Bu alana bitişik 106 dönüm mera arazisi içerisinde tıbbi aromatik bitkilerin ekimi için proje hazırladık. 2019 yılında 14 bin 765 metrekare büyüklüğünde 11 yeni parkı ilçemize kazandırdık.  30 çocuk oyun grubu ve 10 fıtness spor aletlerini vatandaşlarımızın kullanımına sunduk” dedi.

ALGEM BİNASI 2020’DE AÇILIYOR

Plevne Mahallesi’ndeki Millet Kıraathanesini vatandaşların hizmetine sunduklarını hatırlatan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, yapımı devam eden ALGEM binasını 2020 yılında hizmete açacaklarını söyledi. Avcı, “Baruthane Millet Kıraathanesi’nin proje çalışmalarına başladık. Atıl vaziyette olan bu alanı ilçemize kazandıracağız. Gündoğan Mahallesi’ndeki Sultan Alparslan Kültür Evi’ni 2020’de açacağız. İçerisinde kütüphane, kafe, Kur’an Kursu, spor salonu olan güzel bir tesisi ilçemize kazandırıyoruz.

Ekonomik kriz nedeniyle yarım kalan Kültür Merkezi inşaatını da bakanlık desteğiyle 14 Şubat’ta yeniden ihaleye çıkarak 2021’in ilk yarısında hizmete açacağız. Plevne Kapalı Pazar Yeri’nin tapusunu aldık. 2021’de inşaata hız verip bitireceğiz. 7 gün açık olacak kapalı  Pazar yerinin içerisinde düğün salonu da olacak. 

Engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin  nefes alacağı Halalca’da ki  Mola Evi’ni kısa sürede hayata geçireceğiz. Konakpınar Gençlik Merkezi’ni Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız protokol ile tamamlayacağız. 38 dönüm alan üzerinde kurulacak Çevre Yolu Parkı’nın 8 dönümlük alanını bu yıl bitireceğiz kalan kısımlarını  gelecek yıllarda yapacağız” diye konuştu.

ELEŞTİRİYE AÇIĞIM..

YALANCIYI BAŞ TACI ETMEM..

Belediye Başkanı Avcı, kimi yerel gazetelere yönelik akredite uygulayıp uygulamadığının sorulması üzerine, eleştiriye her zaman açık olduğunu ancak yalan yazanları da baş tacı etmeyeceğini söyledi.

Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz milletin emanetinin bekçisiyiz. 2019 bütçemiz 4.7 milyon lira fazla verdi bu bir çok ilçe belediyemizde olmayan bir şey.

Sayıştay denetçileri yaptıkları denetimin ardından teşekkür ettiler.

Bizler samimi eleştirilere açığız.

Seçimde belediye kasasından 25 kuruş bile harcamadım.

Başkan yardımcımın yakınlarının belediyede çalıştığı doğru, ancak başkan yardımcım bu göreve gelmeden önce olan bir şey.

Ben bu insanları işten mi çıkartsaydım? Bunu yazanların yakınları da belediyede çalışıyor.

Biz oteldeki toplantıları yeni yapmıyoruz 6. kez yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de aynı otelde toplantı yapıyor. Onu görmeyip bizi yazıyorsanız burada iyi niyet yoktur.

2020 yılında 5 sözleşmeli personel aldığımı yazanlar, ispat etsin yarın istifa ederim. İspat edemezlerse müfteridirler, yalancıdırlar.”

FACE HESABINDAN CANLI YAYINLADI


Bu arada, Altıeylül Belediyesi'nin borcunun ise 2020 yılı başı itibariyle 98 milyon lira olduğu açıklandı. 

Editör: Haber Merkezi