Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda 15 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen eylemde, HDP'nin kapatılması istendi, "Mecliste PKK istemiyoruz" sloganı atıldı. 'Mecliste PKK istemiyoruz HDP kapatılsın', 'Başkanlık sistemi böler, milli meclis milli hükümet' yazılı pankartlar dikkat çekti.

Basın açıklaması yapan İl Başkanı Osman Aydın Şahin, hükümetin anayasa önerisini, milletin ortasına düşen bomba olarak niteledi, milleti böleceğini öne sürdüğü bu hevesten vazgeçilmesini istedi.
Geçen cumartesi günü oynan Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra İstanbul'da patlatılan iki bombanın Türk milletini birleştirdiğini, tek yürek haline getirdiğini belirten Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Osman Aydın Şahin, "Türk milleti birleşmiş, 'hepimiz polisiz' diyor. Türk milleti birleşmiş Mehmetçik olmuştur, 'hepimiz Mehmetçiğiz' diyor. Kısacası Türk milleti şehit olmak için sıraya girmiştir. Biz Kurtuluş Savaşı vererek millet olduk. Milletimiz, Amerikan senatosunun PKK'ya füze vermek için karar aldığını, Edelman'ın söylediği gibi bombaların patlayacağını, patlayan bombaların Amerikan bombası olduğunu biliyor. Türk milletini bölemeyeceksiniz. Korkmuyoruz. Ey ABD seni de hendeklere gömeriz" dedi. 

HÜKÜMETE ÇAĞRI

Anayasa paketi ve başkanlık sevdasının milleti bölmek olduğunu ileri süren Osman Aydın Şahin, "Milletimizin teröre karşı birlik isteğini son dört günlük pratiğimizde gördük. Milletimiz, birliğini bölmeye çalışan bombalara karşı birleşmiştir. Anayasa önerisi bir başka bomba olarak milletin ortasına düşmüştür. Milleti bölen bu hevesten derhal vazgeçin" diye konuştu. 

Yargıtay Başsavcısını göreve çağırdıklarını belirten Şahin, "Mecliste PKK istemiyoruz. HDP derhal kapatılmalıdır. Açacağınız davanın gecikmesi milletimize zarar vermektedir" diyerek basın açıklamasını sona erdirdi.

Editör: Haber Merkezi