PAKİZE Mutlu Aydemir'in mazereti nedeniyle katılamadığı buluşmada Bakan Pakdemirli "Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızla yaptığımız ortak çalışma sonucu üreticilerimizi memnun edecek bir sonuç alacağız” mesajı verdi. 

AK Parti milletvekillerinin ziyaretiyle ilgili Adil Çelik'in ofisinde şu bilgi paylaşıldı.

ÜRETİCİNİN TALEBİ BAKANA İLETİLDİ

Yaz dönemi boyunca Balıkesir’i karış karış gezip üreticilerin taleplerini not alan Milletvekilleri, bu talepleri ve ilimizle ilgili konuları Bakan Pakdemirli’ye ilettikleri verimli bir toplantı gerçekleştirdiler.

ET VE SÜT FİYATLARI

Üreticilerin ilettikleri önemli konulardan olan süt desteğinin litre başı en az 30 kuruş yükseltilmesi gerektiği, ayrıca Et ve Süt Kurumu’nun piyasaya müdahale ederek et alım fiyatlarının kurum marifeti ile makul bir seviyeye çıkarılması konularının iletildiği toplantıda;

Bakan Pakdemirli cevaben: “Üreticilerimizin taleplerinin farkındayız, geçen sene güzel bir fiyatlama yaparak üreticilerimizi mutlu ettik, İnşallah bu sene de Hazine ve Maliye Bakanlığı’mızla yaptığımız ortak çalışma sonucu üreticilerimizi memnun edecek bir sonuç alacağız” dedi.

DOLUDAN ZARAR GÖREN ÇİFTÇİLERİMİZ

Dolu yağışından zarar gören çiftçilerin durumunun da ele alındığı toplantıda, mağduriyetlerin hızla giderildiği, eksik kalan noktalarda da çalışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

MANYAS OVASI İÇİN DSİ GENEL MÜDÜRÜ’NE TALİMAT VERİLDİ  

Toplantıda, Manyas Ovası sulaması ve toplulaştırma çalışmaları kapsamında, tarla yollarının derhal tamamlanması konusu da ele alındı. İletilen talep sonrasında, Bakan Pakdemirli, konunun derhal çözümü için DSİ Genel Müdürü’ne talimat verdi.

ARDIÇTEPE BARAJINA 12-13 MİLYON TL ÖDENEK

Ardıçtepe Barajı konusunun da ele alındığı toplantıda, Bakan Pakdemirli tarafından, baraj konusunda ihtiyaç duyulan 12-13 Milyon TL ödeneğin aktarılacağı müjdesi verildi.

ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Çelik: “Yaz döneminde, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri olarak ilimizi karış karış gezip, köylümüzün, çiftçimizin dertlerini, sıkıntıları dinledik, not aldık. İlimizle ilgili önemli konuların ve üreticilerimizin bizlere ilettikleri sorunların çözümü için Sayın Bakanımızla bir araya geldik, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik” dedi.

AK PARTİ OLARAK KÖYLÜMÜZÜN, ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

Çelik: “AK Parti olarak köylümüzün, çiftçimizin yanında olmaya, tüm sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’Yİ ŞEHRİMİZE DAVET ETTİK

Sözlerine devam eden Çelik: “Misafirperverlikleri ve ilettiğimiz sorunların çözümü noktasındaki yaklaşımları için Sayın Bakanımıza, şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Kendisini şehrimize davet ettik, İnşallah yakın zamanda Sayın Bakanımızı şehrimizde misafir edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi