CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın sabah saatlerinde kar nedeniyle ulaşımın zorlaştığı Kepsut Serçeören köyü yolunda video çekmiş, kardan kapandığını söylediği yollarla belediyelerin ilgilenmediğini ileri sürmüştü.

Akın’ın sosyal medya hesaplarında paylaştığı bu videoya, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul da yine aynı çektiği videoyla karşılık verdi.

Serçeören yolunun kapalı olmadığını, Akın’ın doğruları söylemediğini ileri süren Cankul, Akın’a şu sözlerle karşılık verdi:

“Serçeören mahallemizin yol ayrımındayız. 18 kilometre daha ileride kırsal mahallelerimiz var, burası merkezi 25 kilometre uzaklıkta. Örencik mahallemiz de 50 kilometreye yakın. Burada çekim yapmamızın sebebi, bugün öğleden önce Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın Serçeören yolunda çektiği videoydu. Sevgili Ahmet Akın yalanla abad olunmaz, siyasetçi yalan sözlerle, iftira niteliği taşıyacak eleştirilerle siyaset yapmaz. Kar yağıyor, yoğun kar yağıyor. Video çekiyorsun, yol kapalı diyorsun, senin çıktığın yoldan bir saat önce iş makinaları geçti. Bu yol Kepsut’a bağlanmıyor, Serçeören’i Susurluk’a bağlayan tali yol, bu yol hiç kapanmadı. Rakımı 500 metre daha yukarıda, Örencik’e kadar yol açık, iş makinaları durmadan çalışıyor. Yüksek rakımlı bölgelerde yol açma çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor.

Ama işte siyasetçinin siyasetçiye yaptığını hiç kimse yapmaz., Ahmet Akın şov niteliğinde, Büyükşehir’i eleştireyim derken yanlış yapıyor. Doğru söylemiyor. Siyasetçi doğru söylemezse, siyasetçiye insanlarımızın güveni kalmıyor.

Sabah saatlerinde ulaşamadığım dediğin yere biz öğleden sonra geldik ulaştık. Ne yaparsak yapalım, siyasetçi bu ülkede hizmet için seçilmiş insanlar eleştiri yaparken doğru söyleyecek, yalan söylemeyecek. Doğru eleştiriler yapmak lazım. Ahmet Akın biz Serçeören’e ulaştık, zincir de takmadık, geldik, sizi de bekliyoruz, hemşehrilerimizle birlikte olun. Siz istediğiniz kadar bu tür eleştirileri yapın, yanlış söyleyin, doğruları söylemediğiniz için bu millet size prim vermiyor. Bu yüzden bu dağlarda size itibar etmiyorlar. Buraların insanı hizmet edenleri çok iyi biliyor. Büyükşehir de, ilçe belediyesi de gayretle çalışıyor.”

Editör: Haber Merkezi