SATIŞA ONAY ÇIKTI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi, Atatürk Parkı'nın karşısında, Vergi Dairesi'nin yanındaki  ve bir kaç yıldır Lunapark olarak kullanılmakta olan alanın satışına onay verdi. 


Meclisteki oylama ilginç sonuçlandı. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılmadığı oturumda oylar 44-44 çıktı. Yasa gereği Meclis başkanı Ramazan Bahçavan'ın oyu 2 oy yerine geçtiği için meclisten satış kararı çıktı. 

Satışa karşı çıkan CHP bir gün öncesi gittiği lunapakta basın açıklaması yapmıştı.

2 CHP'Lİ 1 İYİ PARTİLİ KATILMADI
Satışa onayın alındığı meclis oturumuna CHP'li Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Halime Nalan Korkmaz, AK Partili Zeynep Özdemir ile  İYİ Partili Emine Nur Çöller katılmamıştı.

22,7 MİLYON LİRA
Lunapark alanı için 22.7 milyon lira değer biçildi. Satıştan elde edilecek parayla  belediyenin devam eden projeleri tamamlanacak.

CHP İLÇE BAŞKANINDAN MANİDAR PAYLAŞIM
Lunapark olarak kullanılan alanda CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ile yaptığı ortak açıklamada satışa karşı çıktıklarını duyuran CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, AK Parti grubunun istediği gibi sonuçlanan oylama sonrası sitem manidar bir paylaşımda bulundu.

Yalçın'ın CHP Balıkesir Karesi İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabındaki paylaşımı şöyle:

Yaklaşık 12 gündür sürdürdüğümüz, Kent meydanı olarak halkımızın kullanımına açılmasını istediğimiz Lunapark alanının satışı 44-44 olarak oylandı. Meclis başkanının 2 oy hakkıyla 44-45 olarak satışına onay verildiği kayıtlara geçti.
Büyükşehir Belediye meclis toplantısına 
Edremit meclis üyelerimizden 
-SELMAN HASAN ARSLAN(CHP)
-HALİME NALAN KORKMAZ(CHP)
Altıeylül meclis üyesi
-EMİNE NUR ÇÖLLER (İYİ PARTİ)
Katılım sağlamadıklarından dolayı Büyükşehirdeki çoğunluğumuz yetmemiştir.
Kentimiz için satışa onay vermeyen Chp, İyi parti ve Demokrat partili belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkürler. Meclise katılmayan üyelerimizi sizlerin ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz
."

CHP SU ZAMMINA DA ONAY VERMİŞTİ
Bilindiği gibi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin su tüketim birim fiyatlarına yapılan zamma CHP'li üyeler 'onay' vermişti. CHP meclis grubunun bu tavrı parti tabanında büyük tepki oluşmasına neden olmuştu. 

Editör: Haber Merkezi