Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz'ın seçim çalışmalarına destek vermek için Bandırma'ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bandırma İnönü Caddesi'nde seçim bürosunun açılışını yaptı, Bandırma Dursunbeyliler Derneği'ni ziyaret etti ardından da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde kendisini bekleyen 5 bin vatandaşa seslendi.

Bakan Çavuşoğlu, Bandırma'nın Cumhur İttifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz'a güçlü bir şekilde destek vereceğine inandığını söylerken Yücel Yılmaz ise eşiyle birlikte çıktığı sahneden Bandırmalılara 2 müjde verdi. Yılmaz, Cuma günü yapılacak proje tanıtım toplantısında da ilçe için müjdeler vereceklerini söyledi.

"BANDIRMA YÜCEL KARDEŞİME

GÜÇLÜ DESTEK VERECEK"

Seçim bürosunun açılışının ardından gittiği Bandırma Dursunbeyliler Derneği'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cumhur İttifakı adayımız Yücel kardeşimize Bandırma çok güçlü bir destek verecek. Hem Bandırma hem de Dursunbeyli hemşehrilerinin güçlü desteği ile kendisini seçecek ve güçlendireceğiz. Cumhur İttifakı olarak her yerde dayanışmamız var. Seçimden sonra da bu birlikteliğimizi devam ettireceğiz" dedi.

"5 YILDIR MİLLETE HİZMET

ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUM"

Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen mitingde eşi Mehtap Yılmaz ile birlikte vatandaşları selamlayan Cumhur İttifakı AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz, 5 yıldır Karesi Belediye Başkanı olarak millete hizmet etmenin onurunu yaşadığını ifade ederek, "27 Kasım'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildim. O günden bu yana yüklendiğimiz sorumluluğun bilinciyle gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

HER ŞEYİ VATANDAŞIMIZA DANIŞACAĞIZ

25 proje ekibiyle gece gündüz sahada 20 ilçeyi dinlediklerini, talep ve beklentilerini belirledikleri, bu doğrultuda projeleri şekillendirdiklerini dile getiren Yücel Yılmaz, "Hedefimiz ekonomik ve sosyal yönden kalkınmış, 'ben Balıkesirliyim' diyen herkesin gurur duyacağı, hemşehrilerimin mutlu olacağı bir Balıkesir inşa etmek. Vatandaşımıza danışmadan hiçbir işin altına imza atmayacak, katılımcılığı belediyeciliği Bandırma'da hayata geçireceğiz. Yapacağımız her işi vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla istişare edeceğiz" açıklamasında bulundu.

BANDIRMA AĞILDERE'DEN KURTULUYOR

Bandırmalı vatandaşlarla yaptıkları istişareler sonucunda Bandırma Ağıldere Atık Barajı'nı 31 Mart Seçimleri'nden sonra kaldıracaklarını söyleyen Yücel Yılmaz, "Bu atık sahasını Millet Parkı'na dönüştürüp vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Burası Bandırma'ya yakışmıyor" dedi. Sosyal belediyecilik ilkesine önem verdiklerini dile getiren Yılmaz, "Bizler kapının arkasını bilmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"BANDIRMA'DA HİÇBİR OKUL

DESTEKSİZ KALMAYACAK"

Cuma günü yapılacak proje tanıtım toplantısında Bandırma'da istihdama, eğitime, ulaşıma yönelik bir çok müjde vereceklerini söyleyen Yücel Yılmaz, "Bandırma'daki hiçbir okul kütüphanesiz, hiçbir okul Büyükşehir desteksiz kalmayacak. Tüm çocuklar bizim çocuklarımız, önceliğimizi onlara vereceğiz" dedi. Alandaki coşkunun 31 Mart zaferinin müjdesini verdiğini söyleyen Yılmaz, "Allah'ın izniyle Bandırma'da Cumhur kazanacak" dedi.

"SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ"

Bandırma'nın her bir noktasına eşit hizmet götüreceklerini söyleyen Bandırma Belediye Başkan Adayı Alp Bostancı, yapılacak olan hizmetler konusunda katılımcı belediyecilik anlayışını esas alacaklarını ifade etti. Bandırma'da zafere yakın olduklarını söyleyen Bostancı, "Bunun için çalmadık kapı, girmedik ev, sıkmadık el bırakmayacağız" dedi. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam ve MHP İl Başkanı Orhan Dereli ise birlik ve beraberlik mesajı verdi.

"BU SEÇİMLER HEM ŞEHİRLER

HEM DE ÜLKE İÇİN ÖNEMLİ"

31 Mart Seçimleri'nin hem şehirler hem de Türkiye'nin bekası ve geleceği açısından önemli olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yaşadığımız şehirlerin ihya olması için Cumhur İttifakı adaylarımızı destekleyeceğiz. Seçimleri kazanacağız. Cumhur İttifakı’nın hedefi sadece bir seçim kazanmak değildir. Cumhur İttifakı’nın amacı Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaktır. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için kuruldu" dedi.

BİZİM ÜMMETE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR

Avrupa'da İslam ve Türk düşmanlığının had safhaya çıktığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye olarak tüm gönül coğrafyamıza sorumluluğumuz var. Dünyadaki mazlumlara, mağdurlara karşı sorumluğumuz var. Dünyadaki 1,8 milyar ümmete karşı sorumluluğumuz var. Bugün biz olmazsak kutsal davalarımıza kimse sahip çıkmaz. Bugün Türkiye olmazsa Somali'deki garibanlara kimse yardım elini uzatmaz, Cox's Bazar, Myanmar ve Arakan'daki kardeşlerimize sıcak yemek götürmez, çadır kurmaz, Afrikalı garibanlara kimse su getirmez" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından Cumhur İttifakı Balıkesir Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tek tek sahneye davet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Çavuşoğlu'nun programına AK Parti İl Başkanı Ahmet Sağlam, MHP İl Başkanı Orhan Dereli, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Mutlu Aydemir, belediye başkan adayları ve ilçe başkanları katıldı.

Editör: Haber Merkezi