AK Parti, Balıkesir teşkilatlarında uzun süredir devam eden 'soğuk savaş' Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Büyükşehir Adayı olarak açıklanmasıyla yerini birlik ve beraberlik görüntüsüne bıraktı. 
CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın adayları açıkladı bugünkü grup toplantısına Balıkesir ve ilçelerinden kalabalık bir partili topluluğu katıldı.. 

KİMİ ÜZGÜN, KİMİ SEVİNÇLİ

YÜCEL Yılmaz’ın Karesi'deki  ekip arkadaşları, yakınları ve partililer balkonda yerlerini alarak grup toplantısını heyecanla izledi.  AK Parti Milletvekilleri Mutlu Aydemir, Adil Çelik, Mustafa Canbey, Yavuz Subaşı, Belgin Gökçe Uygur ile mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ilçe belediye başkanları ve İl Başkanı Hasan Demiraslan ise TBMM Grubunda hazır bulundu.

BALIKESİR'İN A TAKIMI

REİSLE TOPLU FOTOĞRAFTA

ERDOĞAN, grup konuşmasının ardından 20 ilin belediye başkan adaylarını tek tek açıkladı. Aday tanıtımında bıra Balıkesir'e geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir ekibini kürsüye çağırdı.  Aday gösterilmemesi üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadığı gözlenen  Zekai Kafaoğlu ile ismi üzerine son günlerde çeşitli spekülasyonların yapıldığı il başkanı Hasan Demiraslan, toplu fotoğraf karesinde yer aldı.

Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Adil Çelik, Mutlu Aydemir, Belgin Uygur ve Mustafa Canbey ile AK Parti Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Buğra Ketenci,  İl Gençlik Kolları Başkanı M. Zahit Bayram da karede yerlerini alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte 'biriz, beraberiz" pozu verdi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN 
YÜCEL YILMAZ TALİMAT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir adayını Yücel Yılmaz olarak ilan ettikten sonra fotoğraf için sahneye gelen Balıkesir heyeti ve Yücel Yılmaz’la ayrı ayrı tokalaşarak “hayırlı olsun” dileğinde buludu. Cumhurbaşkanı, “çok çalışın, Balıkesir’i kazanın” diyerek Yücel Yılmaz ile Balıkesir'in A Takımına talimat verdi. 

YILMAZ'DAN İLK MESAJ

AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, adaylığının resmen açıklamasının ardından, partililere ve Balıkesirliler'e şu mesajı verdi:
“Yol arkadaşı olmaktan her zaman gurur duyduğum Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve partimizin teveccühü ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlendim. Karesi’mizde kurucu belediye başkanı olarak göreve başladığımız 2014 yılından bu yana, hemşehrilerimiz ile omuz omuza, gönül gönüle çalıştık.

RABBİM BİZLERİ MAHCUP ETMESİN

Şimdi aynı azim aynı şevkle Balıkesir’imize hizmet etmek için yola çıkıyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bizlere güvenen herkese teşekkür ediyorum. 
Bize inanıp bu görevi tebliğ edenlere karşı Rabbim bizleri mahcup etmesin.  
Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Önce Millet Önce Memleket” diyerek çıktığımız bu yolda Rabbim; hemşehrilerim ve memleketim için güzel hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah.”

Erdoğan grup toplantısındaki konuşmasının ardından aralarında Balıkesir'in de bulunduğu 20 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi