BALIKESİR'de bugün Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine katılıp ardından Cuma namazını kıldığı Zağanos Paşa Camisi karşısındaki alanda toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Büyükşehir Belediyesi kurucu başkanı A. Edip Uğur'u telefonla aradığı bilgisine ulaşıldı.
Bu konuda MEDYA TV'nin internet sitesinde şu haber paylaşıldı:
MEDYA TV Haber Merkezi;
Türkiye çapında önemli ve şok bir görüşmenin bilgilerine ulaştı..
Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN Balıkesir ziyaretinden  kısa sıra önce,
Büyükşehir Belediye Eski Başkanı ve uzun yıllar kendisinin Genel Başkan Yardıcılığını yapan EDİP UĞUR'u telefonla aradı..
İkili bir süre görüştü..
Reis, EDİP UĞUR'a geçmiş olsun dileklerini iletirken;
".. Sizin için yapabileceğimiz birşey varsa,  telefonum 7/24 açık.." dedi..
Cumhurbaşkanı'nın bu zarif hareketi,
Balıkesir ve Ülkemize uzun yıllar önemli hizmetlerde bulunan EDİP UĞUR'u memnun etti.."

TEDAVİ GÖRÜYOR

BALIKESİR siyasetinin son 35 yılına damga vuran isimler arasındaki AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçtiğimiz Ramazan ayında ani bir rahatsızlık geçirmişti. 
29 Mayıs 2018 Salı günü Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Uğur, burada üç gün tedavi altında tutularak bazı tetkikler uygulanmıştı.
Uğur, Balıkesir'deki tedavi sürecinin ardından İstanbul'daki özel bir hastanede laboratuvar ve radyoloji tetkikleri yaptırdı. Burada konulan TM teşhisi doğrultusunda uygulanan RTR ve KT tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

İSTİFA ETMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanlarından A. Edip Uğur, 30 Ekim 2017 tarihinde Avlu Kongre Merkezi'ndeki basın toplantısıyla istifa ettiğini açklamıştı. 

Uğur, kararını açıkladığı kısa konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır.

Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum.

Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır.

Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum.

Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikatım gereği, olanda hayır vardır.

Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum.

Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum.

Bana destek olan herkese ve aileme teşekkür ediyorum.

Konuşmasını bitirirken gözyaşlarını tutamayan Edip Uğur, "Allah'a emanet diyorum" diyerek alkışlar eşliğinde salondan ayrılmıştı.

EDİP UĞUR KİMDİR?

Ahmet Edip Uğur, 7 Nisan 1950 tarihinde Balıkesir'de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Işık Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şube Başkanlığı yaptı.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevine 2008 yılından bu yana devam ediyor.

Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem'de ilk kez Parlamento'ya girdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi  (AK Parti) Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. 23. ve 24. dönemde üç defa üst üste milletvekili seçildi.

2008 yılında AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve 'Mali ve İdari İşler Başkanı' olarak görev yaptı.

30 Mart 2014'teki yerel seçimlerde, AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babası.

Uğur, 30 Ekim 2017'de düzenlediği basın toplantısıyla, belediye başkanlığı göreviyle birlikte AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 

Editör: Haber Merkezi