İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ayvalık'te başladığı Balıkesir programı kapsamında, uyuşturucu ile mücadelede bağımlılıktan kurtarılan gençlerin anneleriyle buluştu.

Öğretmenevindeki "En İyi Narkotik Polisi Anne" sloganıyla gerçekleşen etkinlikte Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Soylu, uyuşturucu satıcılarına karşı sözlerinin baız çevrelerce eleştirildiğini belirterek, 'Kıyameti kopardılar. Bakın, size sonucu söyleyeceğim. Onu söylediğim zaman Türkiye'de uyuşturucudan ölen insan sayısı 941 kişiydi. Şimdi uyuşturucudan ölen insan sayısı 314 kişi. 1 kişi uyuşturucudan hayatını kaybetmesin. Ben onların bütün kötü sözlerine talibim, o kadar basit" dedi.

Bakan Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar 53 ton esrar yakalandı. Bugün itibarıyla 19 ton eroin, 1,5 ton da gümrük, 20,5 ton, Cumhuriyet tarihinin yıl bitmeden rekoruna kavuştuk." açıklamasını yaptı.

Balıkesir'de Vali Hasan Şıldak himayesinde başlatılan projeyi önemsediklerini belirten Bakan Soylu, ailelere de şöyle seslendi:

"Ben çok anne, baba gördüm. Allah böyle bir sınavla karşı karşıya kalındığında gayret, kuvvet versin, devlet versin, dost versin, güç versin. Onun için yalnız olmuyor, yalnız olmaz. Hepimiz bu işin her tarafından tutmak zorundayız."


Balıkesir Valisi Hasan Şıldak

Editör: Haber Merkezi